Stiinta

septembrie 2, 2013
 

Consumul de fructe proaspete reduce probabilitatea de dezvoltare a diabetului de tip II

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , , , ,

Consumul de fructe proaspete, precum afinele, strugurii, merele, perele, bananele şi grepfrutul, poate reduce probabilitatea de dezvoltare a diabetului de tipul II, în timp ce pepenele galben, căpşunile și sucurile de fructe pot creşte riscul de instalare a acestei boli.

Riscul de diabet este crescut cu 21% pentru marii consumatori de sucuri de fructe industriale (mai mult de un pahar pe zi). Sucurile de fructe au un indice glicemic crescut şi un conţinut redus de nutrimente.

Diabetul este caracterizat de creşterea anormală a nivelului de zahăr în sânge. Diabetul de tip II apare mai ales la vârsta adultă şi este influenţat de obezitate şi sedentarism.

Sursa: Mediafax





 
 

 

PROIECȚII CINEMATOGRAFICE CONTROLATE DIRECT DE CREIERUL SPECTATORULUI

Cum ar fi să puteţi interveni asupra unui film, în timp ce îl vedeţi, pentru a-l modifica după cum vă place? Este ceea ce încearcă să facă un cercetător din Marea Britanie. Deocamdată, însă, este doar un experime...
de Laura Romila
 

 
 

FERMIERII CARE PRIMESC BANI DE LA UE AR PUTEA FI VERIFICAȚI PRIN SATELIT

Fermierii care primesc bani de la Uniunea Europeană ar putea fi controlaţi prin intermediul sateliţilor. Aflaţi în spaţiu, la peste 700 de kilometri distanţă de Pământ, aceştia vor monitoriza culturile şi vor semnal...
de Laura Romila
 

 
 

Misiune pe Marte în căutare de semne de viață

Agenţia Spaţială Europeană se pregăteşte să înceapă explorarea atmosferei lui Marte, în căutare de semne de viaţă. Va face acest pas cu ajutorul unei sonde aflate pe orbita Planetei Roşii, la 400 de kilometri dist...
de Laura Romila
 

 

 

Inteligența Artificială ar putea fi folosită în lupta împotriva cancerului

Inteligența Artificială ar putea fi folosită ca o “armă” în lupta împotriva cancerului. Devoltarea tehnologiei ar putea crea instrumente care să depisteze această boală chiar din stadiile incipiente. Descoperirea a...
de Laura Romila
 

 
 

MUZEUL BÂRLĂDEAN A DESCHIS “ ZILELE CULTURALE ALE BÂRLADULUI”

În intervalul 11-20 mai 2018, la Bârlad se va derula programul Zilelor Culturale, care au ajuns la cea de a XXXIII-a ediție. Vor fi 10 zile în care oameni de cultură, cercetători din țară și străinătate, artiști, vo...
de Laura Romila
 

 




 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi