Fructele înrudite cu portocalele și mandarinele se găsesc printre cele recomandate de către experți pentru sezonul rece. Prin urmare, dacă doriți să descoperiți combinația dintre textura fină a mandarinei și aroma portocalei, nu ezitați să le includeți în dieta zilnică.
Se spune că aceste fructe – clementinele – au fost descoperite din întâmplare de către Părintele Clement Rodier în grădina unui orfelinat din Algeria în anul 1902. Cu toate acestea, se pare că în China aceste fructe începuseră să fie cultivate cu mult timp înaintea acestei descoperiri. În Statele Unite ale Americii, au fost aduse în anul 1914, iar pe Bătrânul Continent, cresc îndeosebi în Spania.
Motivele pentru care ați putea să includeți aceste fructe în dietă sunt multiple: aceste citrice prezintă un conținut ridicat de vitamina C, potasiu și fibre. Din acest motiv, pot fi un aliat foarte bun contra virusurilor de sezon. O altă calitate a acestor fructe este că fiecare conține doar 40 de calorii. De aceea, se dovedesc excelente înainte de un antrenament la sală sau ca gustare înainte de prânz. Întrucât au fibre, clementinele pot fi consumate din plin în zilele de Sărbători cu meniuri care abundă în grăsimi și zahăr. Cu toate acestea, nu trebuie să le consumați niciodată după masă, ci cu o oră înainte sau la două ore după un festin culinar.
Sursa: www.csid.ro
Autor: Marius-Constantin POPA, Redactor Info APOLLONIA