O cercetare realizată pe aproape 150.000 de cetățeni americani indică faptul că indivizii care consumă o cantitate crescută de carne roșie ar putea prezenta un risc mai mare de a dezvolta diabet de tip 2. Se crede că diferența observată în cadrul actualei cercetări este suficient de mare pentru a încuraja oamenii să nu mai consume cantități mari de carne roșie și să se gândească la metode prin care aceasta ar putea fi redusă.
Cercetări realizate anterior asupra cărnii roșii – cum ar fi porcul, vita sau mielul – nu luaseră în considerare dacă voluntarii modificau cantitatea consumată în timp. În cadrul actualului studiu, a fost urmărit un număr de aproape 150.000 de cetățeni americani pe o perioadă cuprinsă între 12 și 16 ani. La fiecare patru ani, voluntarii erau întrebați ce cantitate de carne roșie consumau în fiecare zi. În medie, aceștia relatau că mănâncă între jumătate de porție și două porții zilnic.
Atunci când avem obiceiuri nesănătoase în ceea ce privește alimentația, impactul ar putea deveni vizibil imediat, dar obiceiurile sănătoase necesită o perioadă mai lungă de timp pentru ca efectele să devină vizibile. Concluzia oamenilor de știință din actuala cercetare este că rezultatele studiului oferă noi dovezi care sugerează că limitarea cantității de carne roșie consumată în timp conferă beneficii în privința prevenirii apariției diabetului de tip 2.
Sursa: www.descopera.ro
Autor: Marius-Constantin POPA, Redactor Info APOLLONIA