Consumul a cel puțin trei porții de afine și căpșune săptămânal poate reduce cu o treime riscul ca femeile să sufere atacuri de cord. Cercetarea a constatat că aceste fructe conțin un nivel ridicat de antocianină, un flavonoid benefic sănătății. Oamenii de știință afirmă că acest flavonoid se găsește, de asemenea, în cantități mari, în struguri, vin, mure, dar și în alte fructe și legume.
Pentru acest studiu, experții au ales căpșunele și afinele întrucât acestea sunt cele mai consumate fructe de pădure în Statele Unite, ele fiind ușor de integrat în dietele femeilor. Cercetarea desfășurată pe o perioadă de 18 ani a fost realizată pe un eșantion de peste 90.000 de femei cu vârste cuprinse între 25 și 42 de ani. Din 4 în 4 ani, voluntarelor li s-a cerut să completeze un chestionar referitor la stilul lor de viață. Pe toată perioada studiului au fost înregistrate 405 de cazuri de atac de cord.
Totuși, analiza datelor a evidențiat că femeile care consumau mai multe afine și căpșune aveau cu 32 de procente mai puține șanse să dezvolte afecțiuni ale inimii, în comparație cu restul participantelor. Cercetarea a demonstrat că introducerea acestor fructe în dietă, chiar și la o vârstă timpurie, poate reduce riscul de apariție a atacurilor de cord mai târziu în timpul vieții.
Sursa: www.descopera.ro
Autor: Marius-Constantin POPA, Redactor Info APOLLONIA