Stiinta

decembrie 27, 2012
 

6 noutăţi despre longevitate, din 2012

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , ,

În apropiere de intrarea în noul an, mulţi oameni îşi iau un timp de gândire la evenimentele importante din 2012, pun pe hârtie dorinţe pentru noul an şi speră la ce e mai bun pentru viitor.

Anul acesta însă, multe studii au arătat că ce e mai bun pentru viitor nu ţine atât de genetică sau noroc, ci şi de o mulţime da factori ce au directă legătură cu sportul, nutriţia, somnul şi alte lucruri ce pot adăuga ani în plus de viaţă. “Huffington Post” face o listă cu şapte astfel de secrete pe care le-am învăţat în 2012.

Nu este niciodată prea târziu să adopţi un stil de viaţă sănătos. Un studiu publicat anul acesta a arătat că exerciţiile fizice, o dietă sănătoasă şi evitarea obiceiurilor nesănătoase, precum fumatul, a ajutat oameni peste 75 de ani să trăiască cu 5,4 ani mai mult decât cei de vârsta lor, cu intenţii mai puţin sănătoase.

Exerciţiile fizice chiar ne ajută să trăim mai mult şi asta nu este o noutate. Dar un studiu recent a cercetat exact cât de puternică este activitatea fizică regulată. În mod special, femeile afro-americane beneficiază de pe urma ei. Pentru fiecare patru ore de exerciţii cardio, o femeie afro-americană câştigă 11 ore de viaţă.

Un sondaj printre taiwanezi cu vârste de peste 65 de ani a relevat că cei care găteau de peste cinci ori pe săptămână aveau cu 47% mai multe şanse să fie în viaţă peste 10 ani, decât cei care nu mâncau mâncare gătită în casă.

Ca parte a unui studiu în derulare, despre genetică şi îmbătrânire, cercetătorii au aflat în acest an ca anumite trăsături de personalitate par a fi asociate unui trai mai îndelungat, inclusiv predispoziţia de a râde mult.

În acelaşi studiu despre îmbătrânire s-a descoperit că şi optimismul este de asemenea asociat longevităţii. „Cei 243 de subiecţi cu vârste de peste 95 de ani erau sociabili, deschişi, optimişti şi aveau mulţi prieteni,” a declarat autorul studiului, dr. Nir Barzilai, director al Institutului Einstein pentru Cercetarea Îmbătrânirii.

Suplimentele pot ajuta. Adulţii la 60-70 de ani îşi pot reduce cu 9% riscul de a muri în următorii trei ani, dacă în acest timp iau suplimente de calciu şi vitamina D, comparativ cu cei care nu iau suplimente.

 

Sursa: semneletimpului.ro

Autor: Gianina Gheorghiu, redactor Agenția de Presă Info Apollonia

 
 

 

PROIECȚII CINEMATOGRAFICE CONTROLATE DIRECT DE CREIERUL SPECTATORULUI

Cum ar fi să puteţi interveni asupra unui film, în timp ce îl vedeţi, pentru a-l modifica după cum vă place? Este ceea ce încearcă să facă un cercetător din Marea Britanie. Deocamdată, însă, este doar un experime...
de Laura Romila
 

 
 

FERMIERII CARE PRIMESC BANI DE LA UE AR PUTEA FI VERIFICAȚI PRIN SATELIT

Fermierii care primesc bani de la Uniunea Europeană ar putea fi controlaţi prin intermediul sateliţilor. Aflaţi în spaţiu, la peste 700 de kilometri distanţă de Pământ, aceştia vor monitoriza culturile şi vor semnal...
de Laura Romila
 

 
 

Misiune pe Marte în căutare de semne de viață

Agenţia Spaţială Europeană se pregăteşte să înceapă explorarea atmosferei lui Marte, în căutare de semne de viaţă. Va face acest pas cu ajutorul unei sonde aflate pe orbita Planetei Roşii, la 400 de kilometri dist...
de Laura Romila
 

 

 

Inteligența Artificială ar putea fi folosită în lupta împotriva cancerului

Inteligența Artificială ar putea fi folosită ca o “armă” în lupta împotriva cancerului. Devoltarea tehnologiei ar putea crea instrumente care să depisteze această boală chiar din stadiile incipiente. Descoperirea a...
de Laura Romila
 

 
 

MUZEUL BÂRLĂDEAN A DESCHIS “ ZILELE CULTURALE ALE BÂRLADULUI”

În intervalul 11-20 mai 2018, la Bârlad se va derula programul Zilelor Culturale, care au ajuns la cea de a XXXIII-a ediție. Vor fi 10 zile în care oameni de cultură, cercetători din țară și străinătate, artiști, vo...
de Laura Romila
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi