Sport

aprilie 13, 2018
 

Luptă strânsă pentru locul 7

Mai multe articole de »
Postat de: Marius Silviu Burlui

Joc spectaculos, miercuri, în sala polivalentă Dunărea din Galați între formaţiile Phoenix, din localitate, şi SCM Craiova.
Partida din cadrul ultimei etape a turului fazei secunde a Ligii Naţionale de baschet masculin, derby-ul grupei 7-12, a fost unul intens disputat, ambele echipe dorindu-şi un rezultat favorabil.
După un prim sfert pe care gazdele l-au terminat în avantaj, 20-12, în sfertul secund oltenii profită de accidentarea lui Threatt, de la Phoenix, reuşind până la pauza mare să întoarcă rezultatul, 41-39.
Susţinuţi din tribune de un public inimos, gălăţenii revin la conducerea jocului, forţează mai mult în atac, la sfârşitul penultimul act tabela arătând 66-53.
În ultimul sfert dramatismul atinge cote ridicate, oaspeţii nu cedează, egalează cu mai puţin de un minut înainte de final la 84, însă elevii antrenaţi de Florin Nini gestionând mai bine secundele rămase, reuşesc o aruncare de trei puncte prin Dragoş Andrei, pentru ca tot ei să puncteze ultimii prin două aruncări libere, obţinute şi executate de Miller.
Phoenix Galați – SCM Craiova 90-86.
Yoram Hadar, antrenor SCM U Craiova:„Am făcut greşeli elementare care ne-au costat, în principal multe mingi pierdute, care au dus la înfrângere. Dar trebuie să recunosc meritele echipei gazdă şi antrenorului Nini, care au făcut o treabă bună. Ne-am confruntat cu o defensivă diferită faţă de ultimul meci”.
Ţinând cont că în ultimul meci dintre cele două echipe, craiovenii au câştigat detaşat în fieful celor de la Phoenix, această victorie a adus multă satisfacţie în rândul jucătorilor.
Cătălin Petrişor, jucător Phoenix Galaţi:„Am fost foarte motivaţi înainte de meci. După ultima înfrângere împotriva lor, orgolioul din noi… a trebuit să răspundem cumva. Nu puteam să-i lăsăm să ne bată de două ori acasă, mai ales în acel mod”.
Dragoş Andrei, jucător Phoenix Galaţi:„Trebuia să ne luăm revanşa după ultima reprezentaţie împotriva lor. Ştiam că e cea mai redutabilă echipă din grupa în care suntem şi ştiam că ne batem cu ei pentru acel loc 7”.
Mulţumit de jocul colectiv al echipei, antrenorul gălăţean Florin Nini declara după meci:„Astăzi am fost cu adevărat o echipă, am reuşit să decidem bine în anumite momente, am avut şi noroc cu acea aruncare… trebuia să vină şi momentul ăla. Dacă am pierdut cu Cluj, trebuia să ne vină şi nouă cumva înapoi, aşa că una peste alta e o victorie frumoasă, muncită, cu o sală în picioare, ceea ce cred că face deliciul de fiecare dată”.
Pentru următorul meci Phoenix se va deplasa la Iaşi, unde va întâlni formaţia universitară, Politehnica.





 
 

 

Zbor direct Iași-Londra Heathrow, cu Blue Air, începând din luna mai

Aeroportul Iași și compania Blue Air anunță deschiderea noii rutei directe Iași-Londra, Aeroportul Heathrow, în data de 18 mai 2021. Zborul Iași-Heathow (și retur) va avea trei frecvențe pe săptămână: marți, joi �...
de Laura Romila
 

 
 

177 DE CAZURI NOI DE CORONAVIRUS IN JUD. IASI

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 21 martie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 36703 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 177 de cazuri în plu...
de Laura Romila
 

 
 

AFACERE DE NIŞĂ

Afacerile de success din vestul Europei au intrat şi pe piaţa ieşeană. Doi antreprenori au deschis spălătătorii cu autoservire în care oamenii işi pot curaţ  hainele, păturile şi pilotele.  Ideea a prins repede ia...
de Laura Romila
 

 

 

CASE HOBBIT LA DOBRENI

Afacere de nişă unică în zona Moldovei. O tânără familie din comuna Dobreni, jud. Neamţ  a construit şase căsute hobbit. Locuinţele din lemn şi lut atrag ca un magnet turişti din toată ţara. Vizitatorii spun că...
de Laura Romila
 

 
 

Prima cursă de linie din Iași spre Dublin

Este vorba despre două zboruri pe săptămână (luni și joi) spre capitala Irlandei – Dublin. Noua rută va fi operată începând cu data de 26 aprilie 2021, cu o aeronavă de tip Airbus A-320. Prețurile pentru un segmen...
de Laura Romila
 

 




 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi