Social

septembrie 19, 2013
 

Un grup de experți va sprijini Iașul să devină capitală culturală europeană

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , , ,

Joi, 19 septembrie, în Sala Mare a Palatului Roznoveanu, primarul municipiului Iași Gheorghe Nichita a prezentat principalele puncte discutate cu reprezentanții Dalkiei International, în urma vizitei sale în Franța, la Centrul de perfecţionare al Dalkia.

„Intenția lor pentru viitor este să-și consolideze poziția. În privința Iașului am discutat cu conducerea centrală a Dalkiei Internațional, cu privire la acordarea de sprijin în dezvoltarea activității Dalkia Termo Iași. Cheluielile Dalkia la Iași în primul an au fost de 100 de milioane, iar încăsările de 62 de milioane. În următorii ani, strategia trebuie să susțină și investițiile și cheltuielile, până când vor putea să coboare prețul gigacaloriei”, a precizat Gheorghe Nichita.

În urma acestui parteneriat, personalul urmează să participe la un stagiu de pregătire tehnică, conform standardelor dorite de Dalkia Internațional. „Cei din personal vor fi foarte buni profesioniști în decursul anilor și susținuți profesional de companie, dar este nevoie de un management la nivelul asociaților de proprietari și al apartamentelor. În acest centru de perfecționare am văzut ce înseamnă management adevărat”, a mai precizat primarul.

Pe lângă discuțiile cu privire la sistemul de energie termică din Iași, primarul a punctat câteva detalii cu privire la transformarea orașului Iași în capitală Europeană, pornind de la exemplul orașului franțuzesc Lille, capitală europeană în 2004, accentuând că după ce micul oraș din nordul Franței a fost pus pe harta turistică a Europei, beneficiile s-au înmulțit. „Am găsit un bun partener în regiunea Lille, care ne va ajuta cu experți pentru a ține o serie de prelegeri la Iași pentru cei care sunt interesați de regionalizare. Sunt foarte mulți oameni de cultură care sunt dispuși să intre în proiectul nostru «Iașul, capitală culturală europeană»  și se vor implica național și internațional pentru a pune Iașul pe harta europeană”, a subliniat edilul.

Cu privire la sărbătorile Iașului care se apropie cu pași repezi, primarul a precizat că se va organiza o ediție specială numită „Seara valorilor” și va avea loc pe 14 octombrie la Opera Națională Iași, iar managerul Operei Iași, Beatrice Rancea, va ajuta la regia momentului, evenimentul fiind moderat de Andreea Marin. „Vrem să punem în evidență toate realizările care au fost un succes la nivelul Iașului din ultimul an de zile. Lucrăm la un spectacol de excepție în Piața Palatului de pe 15 octombrie care se va încheia cu un foc de artificii și lasere”.

Un alt subiect discutat a fost proiectul managementului de trafic, câștigat de echipa de la UTI, care va primi 70 de milioane de lei pentru proiectul de fluidizare a traficului.

Începând de luni, 23 septembrie, vor începe amenajările Centrului de comandă, proiectul având un termen de implementare până în luna iulie 2015.

La ședință s-a discutat și despre eutanasierii maidanezilor, primarul municipiului Iași fiind de părere că această situație nu se va rezolva dacă nu se vor mobiliza toate comunitățile din România.

Autor: Anca TRANDAFIR, reporter Info APOLLONIA

 
 

 

DNA: Acord de recunoaştere a vinovăţiei

Procurorii au dispus sesizarea instanţei cu acord de recunoaştere a vinovăţiei în cazul Adinei Roşu, acuzată că a intermediat mita în dosarul care au fost trimişi în judecată primarul suspendat al Iaşului Gheorghe ...
de
 

 
 

Decizie în cazul primarului suspendat

Judecătorii Tribunalului Iaşi au decis, la începutul acestei săptămâni, revocarea controlului judiciar în cazul primarului suspendat al Iaşului, Gheorghe Nichita,în dosarul „Amanta”. Gheorghe Nichita este judecat p...
de
 

 
 

Tranşarea luptei politice la PSD Iaşi

Filiala PSD Iaşi a devenit un câmp de luptă între susţinătorii fostului primar Gheorghe Nichita şi facţiunea reformatoare a partidului. Subiectul disputei a fost reprezentat de alegerile pentru Biroul Permanent Judeţea...
de
 

 

 

Fostul primar al Iaşului, acuzat de luare de mită

Primarul suspendat al Iaşiului Gheorghe Nichita a fost reţinut, joi seară, de procurorii DNA, într-un dosar în care sunt cercetate fapte directe de corupţie şi în care a fost anterior reţinut omul de afaceri Tiberiu Ur...
de
 

 
 

Mega concert în Piaţa Palatului

În această seară, de la ora 19.00, pe scena din faţa Palatului Culturii, trei nume mari vor cânta şi încânta ieşenii. Este vorba de James Arthur, Smiley şi Delia. Concertul vine să încheie cea de-a XXIV-a ediție a ...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi