Social

august 13, 2015
 

Primarul interimar Mihai Chirica, în emisiunea „Problemele orașului”, la Apollonia TV. Află ce declarații a făcut

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , , , ,

Primarul interimar al municipiului Iași Mihai Chirica a venit ieri în emisiunea „Problemele orașului”, realizată de Adi Cristi, la Apollonia TV. Aflată la prima ediție, emisiunea își propune să aducă în fața telespectatorilor autoritățile Iașului pentru ca aceștia să răspundă întrebărilor și nevoilor cetățenilor din orașul nostru.

Problemele orașului a debutat pe 12 august, la Apollonia TV. Adi Cristi, producătorul și moderatorul emisiunii și-a expus obiectivul principal al demersului său televizat astfel: „scenariul acestei emisiuni este scris de nevoile cetățeanului, de oamenii care abia așteaptă să intre în direct cu autoritățile orașului”, iar invitatul acestei ediții, primarul interimar Mihai Chirica a adăugat: „problemele cetățenilor sunt reale și sunt cele de care trebuie să ținem cont”. Și, în plus: „pe lângă calitatea de administrator, de edil, ai calitatea de cetățean. Și tu treci prin aceeași groapă din asfalt când circuli cu mașina”.

Adi Cristi a condus discuția către lucrările în curs de desfășurare la infrastructura municipiului Iași și străzile care așteaptă să intre în lucrări de modernizare, apoi către șansele Iașului de a deveni capitală culturală europeană, atingând problema delicată a unei opțiuni personale a edilului între a conduce administrația orașului sau organizația județeană a PSD.

Prin comparație cu anii din urmă, Adi Cristi a constatat că șantierele din Iași au început să fie mai rare, însă totuși sunt câteva lucrări în curs de desfășurare, precum cele din zona Podu Roș. Edilul a declarat că Podu Roș este un nod prin care zilnic trec zeci de mii de oameni și că se lucrează la modernizarea cartierului Nicolina. „În această săptămână, se toarnă asfalt pentru pregătirea montării șinei de tramvai. Săptămâna viitoare se va monta șina, iar până pe 14 septembrie sperăm să se poată relua circulația corect acolo”, a adăugat Mihai Chirica.

Până la sfârșitul anului 2015, primarul interimar și-a luat și alte angajamente: finalizarea unor lucrări precum partea stângă a Splai Bahlui, pasajul „Octav Băncilă”, strada Lăpușneanu. Chiar mai devreme, probabil până la mijlocul lui septembrie, va fi dat în folosință pasajul Piața Unirii, în acest moment finalizat în proporție de 90%. Tot până la sfârșitul anului vor fi semaforizate 90 de intersecții, cu o monitorizare a indicatorilor de trafic sau cu amplasarea de camere video, în intersecțiile importante.

În ce privește dezideratul Iașului de a obține statutul de capitală culturală europeană în 2021, primarul interimar a afirmat că acest deziderat este pentru un oraș cum e al nostru o ”provocare”.

„Cultura este un produs și ca orice produs, trebuie să-l consumăm. Să asculți o poezie și apoi să o recunoști, înseamnă că ai consumat o poezie”, a răspuns edilul. Europenii  vor „ca toată lumea, indiferent de nivelul intelectual, să fie de acord cu faptul că trebuie consumată cultura”, a adăugat Mihai Chirica. E timpul depășirii barierei între latura economică și cea culturală.

Spre finalul emisiunii Problemele orașului, Adi Cristi a deschis problema opțiunii lui Mihai Chirica între politic și administrativ. Răspunsul edilului a fost: „Din punctul de vedere al proiectului politic este mult mai importantă calea administrativă decât cea politică”. Acesta a mai spus că nu vrea să fie în conducerea organizației județene a PSD decât dacă va fi condiționat de partid. Dar nu crede că pot fi făcute amândouă foarte bine.

Emisiunea a putut fi vizionată pe www.apolloniatv.ro, miercuri, 12 august, de la ora 21.00, urmând a fi postată pe site-ul televiziunii ieșene. Următoarea ediție îl va avea ca invitat pe Victorel Lupu și va putea fi vizionată pe TV live, www.apolloniatv.ro, miercuri, 19 august, de la ora 18.00. Tot atunci se va putea intra și în direct, prin telefon, pentru eventualele întrebări ale cetățenilor.

 

 
 

 

Corupţie la vânzarea de active Fortus

Problemele angajaţilor Fortus au fost aduse în faţa plenului Consiliului Local Iaşi. Deputatul independent Viorel Blăjuţ i-a reproşat primarului interimar faptul că a luat o decizie greşită în momentul în care nu a ...
de
 

 
 

Administratorii de bloc, în atenţia primarului

Scăderea TVA-ului cu patru procente ar putea fi ignorată de administratorii de asociaţii. În consecinţă, ieşenii ar urma să plătească gigacaloria la acelaşi preţ ca anul trecut. Motiv pentru care primarul interimar,...
de
 

 
 

Schimbarea la faţă a transportului public

Prima zi de serviciu după Revelion a început pentru cei mai mulţi ieşeni, cu o staţionare de 30 de minute în staţiile de tramvai, la o temperatură de minus 17 grade. Motiv pentru care astăzi, primarul interimar a „te...
de
 

 

 

Alt primar, alt sport

Alt primar, alte hobby-uri. După 12 ani de susținere a fotbalului ieșean, municipalitatea a schimbat macazul, o dată cu accederea în funcția de edil a unui alt prim-gospodar. Dacă fostul primar Gheorghe Nichita a suținu...
de
 

 
 

Acţiuni de modernizare pe şoşeaua Bârnova

Şefii oraşului au vrut să vadă cu ochii lor stadiul derulării lucrărilor de pe şoseaua Bârnova. De luni de zile acolo se lucrează la schimbarea conductei de apă şi realizarea reţelei de canalizare. Primarul interima...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi