Social

mai 16, 2013
 

Food Revolution Day, sărbătorită pe 17 mai la Cora Lujerului

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , ,

Pe 17 mai, la nivel internațional se sărbătorește Food Revolution Day, mișcarea pornită de bucătarul Jamie Oliver pentru a inspira și educa oamenii în vederea adoptării unui stil de viață sănătos. Zeci de evenimente sunt așteptate în întreaga țară, iar în București, adepții hranei sănătoase sunt invitați să marcheze evenimentul între orele 17.00 și 20.00 la hypermarketul Cora Lujerului, unde Miruna Meiroșu și Daniela Mișcov, Ambasadori Food Revolution România, alături de Curtea Veche Publishing și Librăria Bastilia, vor pregăti o serie de întâlniri interesante cu specialiști din domeniu, dar și concursuri de gătit pentru familii.

Pe parcursul a trei ore, concurenţii şi publicul vor participa la un eveniment culinar inedit: o competiție de gătit, cu scopul de a demonstra că hrana sănătoasă nu este doar importantă pentru o viață armonioasă, ci și foarte plăcut de preparat. În competiție vor lua parte familii care îşi vor dovedi îndemânarea şi imaginaţia combinând ingrediente gustoase pentru a crea o salată inovatoare şi rapidă. Participanţii vor fi recompensaţi cu premii tematice.

Mai mult, în cadrul evenimentului vor fi invitate personalități recunoscute pentru abilitățile lor culinare, specialiști și ambasadori ai unui stil de viață sănătos, care vor oferi sfaturi utile despre gătitul în familie și dezvoltarea copiilor printr-o alimentație sănătoasă, precum Mihaela Bilic, Izabela Pănescu, Matei Martin, Răzvan Anton, Oana Titică, și vor putea participa la tombole cu premii atractive oferite de Cora România, Curtea Veche Publishing, Good Food România, Henkel România, Iutta, Librăria Bastilia, Paprika TV, Sanovita.

Evenimentul este organizat de echipa Food Revolution România, reprezentată de Daniela Mișcov și de Miruna Meiroșu, Food Revolution Community Ambassadors, Curtea Veche Publishing și Librăria Bastilia și întreaga echipă de voluntari, cu sprijinul sponsorilor principali, Cora România și Henkel România.

La competiție pot participa familii compuse din părinți și copii cu vârsta până în 12 ani, în baza înscrierilor prealabile care vor fi preluate la adresa  [email protected] sau la numerele de telefon 0752 167 534/0724 554 199.

Mișcarea „Food Revolution” a fost inițiată de faimosul bucătar Jamie Oliver, protagonist al unor numeroase show-uri TV culinare și autor al unei serii întregi de cărți, pentru a lupta cu obezitatea din şcolile americane, după succesul înregistrat în Marea Britanie prin „Ministry of Food”, cea mai amplă campanie naţională de încurajare a oamenilor să renunţe la mâncarea de tip fast food şi să se întoarcă la obiceiul sănătos de a găti. La baza acestor iniţiative stau reţetele extrem de accesibile din volumul „Jamie’s Ministry of Food” („Jamie, ministrul hranei sănătoase”, Curtea Veche Publishing, 2012) – tradus în Statele Unite ca „Jamie’s Food Revolution”, prin care Jamie Oliver vrea să demonstreze că „oricine poate învăţa să gătească în 24 de ore”.

„Food Revolution Day” este un eveniment global organizat de Fundația Jamie Oliver. Într-o singură zi, mii de participanți, printre care se află părinți, educatori, activiști, bucătari și simpli iubitori de mâncare, se vor înarma cu instrumentele și cunoștințele necesare pentru a face alegeri sănătoase în viață. Oricine este invitat să organizeze un eveniment- fie și o simplă cină cu prietenii – și să îl înscrie pe pagina http://foodrevolutionday.com/, pentru a pune România pe harta lumii cu un număr din ce în ce mai mare de manifestări pentru un stil de viață sănătos.

Pentru mai multe detalii, puteți urmări paginile de Facebook Food Revolution Romania, Curtea Veche Publishing și Librăria Bastilia.

 

 
 

 

Petru Poni, omagiat la Iași

Ziua de 4 ianuarie este una dintre punctele de reper ale istoriei Iașului, marcând nașterea celebrului om de știință Petru Poni. Cu ocazia aniversării a 175 de la nașterea marelui chimist și fizician, Complexul Muzeal ...
de
 

 
 

Eveniment editorial- Gaudeamus 22

Editurile româneşti au pregătit pentru ediţia din acest an a Târgului Gaudeamus o serie de noutăţi, oferind cumpărătorilor şansa de a achiziţiona la preţuri reduse cu până la 85% unele dintre cele mai îndrăgite ...
de
 

 
 

Noime în retina gulagului românesc

Casa de cultură a municipiului Iaşi „Mihai Ursachi” a găzduit vineri, 13 noiembrie, un eveniment artistic complex. Astfel, au fost lansate două din cărţile recente ale prolificului scriitor Aurel Brumă, aflat într-o...
de
 

 

 

Tribut eleganţei feminine la Iaşi

Casa de modă NICHI Cristina Nichita a organizat marţi seara, în Oxford Pub, lansarea colecţiei dedicate sezonului toamnă-iarnă. Invitaţii au avut ocazia de a participa la un eveniment plin de lumină şi culoare, în cad...
de
 

 
 

Terminal nou la Aeroportul Iaşi

În urmă cu câteva zile, conducerea Aeroportului Internaţional Iaşi a anunţat inaugurarea noului terminal pentru pasageri. La evenimentul ce va avea loc sâmbătă, sunt invitate oficialităţi locale, dar şi de la Bucure...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi