Persoanele tentate să ciugulească la miezul nopții câte ceva din frigider ar trebui să știe că anumite alimente, precum cele cu o valoare nutrițională redusă, au tendința de a le face mai mult rău la orele nopții în comparație cu primele ore ale zilei.
Conform cercetătorilor americani, organismul uman tinde să stocheze grăsimile mai degrabă noaptea decât ziua când le transformă în energie. Potrivit studiului efectuat de aceștia, organismul uman nu poate să își regleze nivelul de glucoză în mod constant de-a lungul unei zile.
Mai mult, tulburarea ritmului circadian afectează și mai mult procesul de reglare a zahărului din sânge. De aceea, persoanele care muncesc în ture, inclusiv de noapte, sunt mai predispuse la diabet și obezitate. Tulburarea ceasului biologic provoacă o dereglare a metabolismului ce rezultă în acumularea excesivă de grăsime. În consecință, ar trebui ca oamenii să fie atenți nu doar la ce mănâncă, ci și la ora când mănâncă.
Sursa: www.csid.ro
Autor: Marius-Constantin POPA, Redactor Info APOLLONIA