Social

august 26, 2015
 

Copyright pentru pozele făcute la mâncare

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , ,

În Germania, pentru a face o poză unui fel de mâncare servit într-un restaurant trebuie cerut acordul bucătarului. Acest lucru nu este o sugestie a conducerii restaurantului şi nici vreo regulă de bun simţ în ţara menţionată, ci reprezintă o lege.

În cazuri individuale, postarea pe reţelele sociale a unei poze cu prânzul sau cina care urmează să o serveşti reprezintă o ilegalitate. În cel mai rău caz, clientul unui restaurant, care se laudă pe Facebook cu ce va urma să mănânce, va primi un avertisment cu privire la încălcarea drepturilor de autor.

Aparent, în Germania, o farfurie cu mâncare frumos aranjată este privită drept o operă a bucătarului care a pregătit acel fel de mâncare. Pentru a putea fi publicată pe internet, trebuie cerut acordul celui care a pregătit respectiva farfuria.

Situaţia datează din 2013, când a fost dată o hotărâre judecătorească ce dictează ca legea copyrightului să cuprindă şi artele aplicate. În consecinţă, acum, bucătarilor din Germania le este mult mai uşor să îi dea în judecată pe cei care postează poze cu creaţia lor în mediul online, fără acordul lor.

Apollonia TV/ Foto: www.theguardian.com

 
 

 

Efectuezi plăţi cu un… selfie

MasterCard va scoate pe piaţă o aplicaţie care va permite utilizatorilor să plătească diverse produse sau servicii cu telefonul mobil, prin intermediul unei poze. Compania de carduri de credit se află în faza de testare...
de
 

 
 

Food Revolution Day, sărbătorită pe 17 mai la Cora Lujerului

Pe 17 mai, la nivel internațional se sărbătorește Food Revolution Day, mișcarea pornită de bucătarul Jamie Oliver pentru a inspira și educa oamenii în vederea adoptării unui stil de viață sănătos. Zeci de evenime...
de
 

  
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi