Mai multe unităţi alimentare din judeţul Iaşi au intrat în atenţia organelor de control pentru că depozitau carnea, preparatele din carne şi produsele lactate în condiţii neigienice.
In ultimele două săptămâni, inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din Iaşi, au efectuat verificări la marile magazine şi măcelăriile de pe raza judeţului pentru a evalua condiţiile de depozitare. În urma controalelor, inspectorii DSVSA au constatat că nu toate supermarket-urile respectă normele de igienă, motiv pentru care au aplicat două sancţiuni în valoare totală de patru mii lei. Aceeaşi problemă a fost constatată şi la o măcelărie, fiind aplicată o sancţiune de 1.200 lei.
Consumatorii ieşeni sunt de părere că astfel de verificări la supermarket-uri, ar trebui intensificate deoarece clienţii nu au de unde să cunoască cât de curate sunt spaţiile în care sunt depozitate produsele de origine animală.
În urma controalelor derulate în ultimele zile, inspectorii sanitar-veterinari au aplicat amenzi în valoare totală de peste şase mii de lei, fiind sancţionaţi atât agenţi economici ce pun la vânzare carne şi preparate din carne cât şi persoanele fizice implicate în comerţul de păsări şi animale.
Carmen STANCIU
Sursa foto: www.fastlife.ro