Prunul este, poate, cel mai răspândit pom fructifer de la noi, cunoscut mai ales pentru că din Prunele sunt o sursă important de carbohidraţi, vitamina C şi fibre.
Fructele uscate conţin vitamina A, fibre şi isatin – un laxativ natural, care este prezent şi în frunzele de prun. O reţetă laxativă foarte eficientă se poate obţine din 30 de frunze puse la fiert timp de un sfert de ceas într-un litru de apă. Se obţine o infuzie care trebuie băută în fiecare zi, t imp de cinci zile, câte o ceaşcă după fiecare masă.
Frunzele de prun se folosesc pentru a prepara o reţetă foarte eficientă împotriva constipaţiei. Decoctul din frunze de prun este un remediu foarte bun care poate fi folosit ca adjuvant în tratamentul viermilor intestinali.
Frunzele de prun combat febra şi anemia. Împotriva febrei, se pot pune 30 de grame de frunze mărunţite la fiert timp de 5 minute într-un litru de apă obţinându-se astfel o infuzie care se lasă la răcit timp de 10 minute. Se bea câte o cană de două ori pe zi. Frunzele de prun mai sunt indicate în tratarea anemiei, a asteniei, hemoroizilor, reumatismului şi tromboflebitei.
Sursa: Ştiri de sănătate.net