Educatie

iunie 10, 2015
 

Vino şi tu la olimpiada de creație literar-duhovnicească!

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , ,

Vineri, 12 iunie, începând cu ora 11.00 la sediul Fundației Solidaritate și Speranță a Arhiepiscopiei Iașilor se va desfășura concursul de creație literar – duhovnicească, acesta vizând testarea cunoștințelor  copiilor referitoare la credința creștin-ortodoxă.

Participanții sunt copii proveniți din medii sociale defavorizate, care se confruntă prematur cu sărăcia, nedreptatea, deznădejdea și lipsa perspectivelor și care primesc sprijin specializat în constuirea unui viitor mai sigur prin Centrele de zi pentru copii înființate în cadrul Bisericii Ortodoxe Române și acreditate conform normelor în vigoare.

Cea de a III-a ediție a manifestării jurizează performațele a 16 micuți sârguincioși și talentați care primesc sprijin în prevenirea abandonului școlar și în pregătirea lor pentru viață prin:

 

  1. Centrul Educațional Creștin Ortodox Cetatea Sfântului Ștefan cel Mare din Bârlad, jud. Vaslui (Episcopia Hușilor)
  2. Asociaţia Filantopică Medical Creștină Christiana Filiala Cluj (Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului)
  3. Centrul de zi aparținând Fundației Sfântul Sava din Buzău (Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei)
  4. Centrul de zi pentru Copii Sfântul Arhanghel Rafail, sat Holt, comuna Letea Veche, Județul Bacău; (Episcopia Romanului și Bacăului)
  5. Centrul de zi pentru Copii Sfântul Dionisie Exiguul Hârja, com. Oituz, județul Bacău (Episcopia Romanului și Bacăului)
  6. Centrul de zi aparținând Asociației Casiana din Tulcea (Episcopia Tulcii)
  7. Centrul de zi pentru copii Sfânta Marina al Fundației Solidaritate și Speranță Iași; (Arhiepiscopia Iașilor)
  8. Centrul de zi pentru copii Mia Casa Inculet, Bârnova, al Fundației Solidaritate și Speranță Iași; (Arhiepiscopia Iașilor)

 

Creațiile lor – vor cuprinde trei subiecte pe teme date și vor fi jurizate și premiate la finalul concursului.

În acest mod, copiii se vor bucura de întâlnirea cu alți micuți aflați în situații similare, își vor putea exprima în scris gândurile și trăirile și vor primi premii pentru efortul lor.

Delegațiile Centrelor de zi vor fi cazate în Casa Socială din incinta bisericii Sfântul Lazăr,  str. Dimitrie Gusti nr. 1, cazarea fiind acordată în mod gratuit acestor copii și însoțitorilor.

Premiile vor fi  oferite de către Fundația Solidaritate și Speranță și voluntarii Asociației Studenților Bioingineri din Iași.

 

 
 

 

ŞCOALĂ, DE LA CÂRCIUMA DIN SAT, ÎN CONTAINER

Dezastru în şcolile din comuna Sireţel, jud. Iaşi. În urmă cu doi ani, clădirile au intrat în reparaţii, însă firma de construcţii a încasat banii de la primărie, iar apoi a intrat în faliment. În aceste condiţ...
de Laura Romila
 

 
 

BACALAUREAT 2018 – A DOUA ŞANSĂ

Astăzi a început cea de a doua sesiune a examenului de Bacalaureat la care sunt aşteptaţi să participe peste 45.000 de candidaţi. Probele se vor desfăşura după următorul program: 20 august – Limba şi literatura...
de Laura Romila
 

 
 

ADMITERE 2018 Universitatea „Apollonia” din Iaşi

VIITORUL TĂU DEPINDE DE ALEGERILE PE CARE LE FACI ACUM! Vrei să devii un profesionist în Comunicare şi Relaţii Publice? Vrei să descoperi lumea din spatele micului ecran, să înveţi să filmezi, să montezi sau să devi...
de Laura Romila
 

 

 

TITULARIZARE 2018

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, sunt disponibile 4.502 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată. 31.052 de candidaţi au susţinut astăzi proba scrisă din cadrul concursului d...
de Laura Romila
 

 
 

AU ÎNCEPUT ÎNSCRIERILE PENTRU A DOUA SESIUNE DE BACALAUREAT

Candidaţii care nu au reuşit să promoveze examenul în sesiunea din iulie sau în sesiunile din anii anterior se pot înscrie începând de marţi pentru a susţine din nou bacalaureatul, înscrierile încheindu-se în 13 iu...
de Laura Romila
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi