Educatie

iunie 10, 2015
 

Vino şi tu la olimpiada de creație literar-duhovnicească!

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , ,

Vineri, 12 iunie, începând cu ora 11.00 la sediul Fundației Solidaritate și Speranță a Arhiepiscopiei Iașilor se va desfășura concursul de creație literar – duhovnicească, acesta vizând testarea cunoștințelor  copiilor referitoare la credința creștin-ortodoxă.

Participanții sunt copii proveniți din medii sociale defavorizate, care se confruntă prematur cu sărăcia, nedreptatea, deznădejdea și lipsa perspectivelor și care primesc sprijin specializat în constuirea unui viitor mai sigur prin Centrele de zi pentru copii înființate în cadrul Bisericii Ortodoxe Române și acreditate conform normelor în vigoare.

Cea de a III-a ediție a manifestării jurizează performațele a 16 micuți sârguincioși și talentați care primesc sprijin în prevenirea abandonului școlar și în pregătirea lor pentru viață prin:

 

  1. Centrul Educațional Creștin Ortodox Cetatea Sfântului Ștefan cel Mare din Bârlad, jud. Vaslui (Episcopia Hușilor)
  2. Asociaţia Filantopică Medical Creștină Christiana Filiala Cluj (Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului)
  3. Centrul de zi aparținând Fundației Sfântul Sava din Buzău (Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei)
  4. Centrul de zi pentru Copii Sfântul Arhanghel Rafail, sat Holt, comuna Letea Veche, Județul Bacău; (Episcopia Romanului și Bacăului)
  5. Centrul de zi pentru Copii Sfântul Dionisie Exiguul Hârja, com. Oituz, județul Bacău (Episcopia Romanului și Bacăului)
  6. Centrul de zi aparținând Asociației Casiana din Tulcea (Episcopia Tulcii)
  7. Centrul de zi pentru copii Sfânta Marina al Fundației Solidaritate și Speranță Iași; (Arhiepiscopia Iașilor)
  8. Centrul de zi pentru copii Mia Casa Inculet, Bârnova, al Fundației Solidaritate și Speranță Iași; (Arhiepiscopia Iașilor)

 

Creațiile lor – vor cuprinde trei subiecte pe teme date și vor fi jurizate și premiate la finalul concursului.

În acest mod, copiii se vor bucura de întâlnirea cu alți micuți aflați în situații similare, își vor putea exprima în scris gândurile și trăirile și vor primi premii pentru efortul lor.

Delegațiile Centrelor de zi vor fi cazate în Casa Socială din incinta bisericii Sfântul Lazăr,  str. Dimitrie Gusti nr. 1, cazarea fiind acordată în mod gratuit acestor copii și însoțitorilor.

Premiile vor fi  oferite de către Fundația Solidaritate și Speranță și voluntarii Asociației Studenților Bioingineri din Iași.

 





 
 

 

Festival internaţional de Muzică pentru Copii, la Iaşi

Asociaţia Music for Kids şi City Hall Iaşi organizează a 7-a ediţie a Festivalului internaţional de Muzică pentru Copii şi Adolescenţi. Evenimentul este o competiţie de interpretare care are drept scop promovarea tine...
de
 

 
 

50 lei să-ţi trimiţi copilul la grădiniţă

Caravana de vară „Fiecare Copil în Grădiniță” a ajuns săptămâna aceasta la Iaşi, județul cu peste 5.700 de beneficiari estimați. Proiectul urmărește informarea părinților cu privire la Legea nr. 248/2015 și ...
de
 

 
 

Se schimbă conducerea de la Direcţia de Creşe

Reprezentanţii municipalităţii organizează, cu o zi înainte de ajunul Crăciunului, prima probă din concursul de promovare pentru ocuparea funcţiei contractuale de director la Direcţia de Creşe. Data limită a depuneri...
de
 

 

 

Noi directori la Institutul ,,Socola”

La începutul lunii acesteia, la Institutul de Psihiatrie ,,Socola”, a fost organizat concursul pentru ocuparea posturilor de director medical, director de îngrijiri şi director financiar contabil. Cei care ocupau posturile...
de
 

 
 

Ce-și doresc ieșenii de la Moș Nicolae?

În fiecare an, Moş Nicolae vine pe furiş în casele oamenilor şi lasă cadouri în ghetuţele copiilor cuminţi, dar şi în cele ale adulţilor. Este mult mai discret ca Moş Crăciun, pentru că pe el nu-l vede nimeni nic...
de
 

 




 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi