Educatie

martie 18, 2015
 

Scrisoarea adresată de Universitatea „Apollonia” Președintelui ARACIS

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , , ,

Prof. univ. dr. Petrescu Iordan

Președinte ARACIS

Stimate Domnule Președinte,

 

Ne adresăm dumneavoastră în numele comunității academice a Universității ,,Apollonia” din Iași, rugându-vă să tratați cu suficientă atenție memoriul înaintat dumneavoastră cu privire la propunerea de acordare a calificativelor, așa cum au rezultat ele din analiza Consiliului ARACIS. Subliniam în acel memoriu faptul că mențiunile realizate la majoritatea punctelor nu reflectă realitatea și rugam ca materialul înaintat de către comisie să fie reanalizat cu mai multă obiectivitate.

La cele de mai sus ne-ați răspuns prin adresa nr. 1269/27.02.2015 prin care ne arătați faptul că rezultatele pot fi contestate numai după publicarea pe site-ul Agenției (la data de 27.03.2015). Tocmai din motivul acesta, Domnule Președinte, v-am trimis memoriul amintit pentru ca, printr-o analiză echilibrată și atentă, Consiliul ARACIS să poată modifica calificativele în sensul corectării unei nedreptăți pe cale să se înfăptuiască.

Solicităm în mod expres acordarea calificativului ,,Încredere” atât instituțional, cât și pentru programul de studiu Medicină Dentară, programul de studiu Comunicare și Relații Publice și programul de studiu Jurnalism. Menținerea calificativelor propuse ar constitui o mare nedreptate pentru instituție, motiv pentru care suntem gata să luptăm pe mijloace legale pentru a arăta eroarea în care se află Consiliul ARACIS, prin nerespectarea adevărului, prin practici de intimidare, prin grabă și superficialitate, prin standarde depășite, prin neconsultarea anexelor transmise, în multe cazuri într-o atmosferă de teroare, prin recomandări contradictorii, prin formulări prea dure, jignitoare și discreționare și, de ce nu, prin incompetență.

Nu sunt acestea, Domnule Președinte, suficiente motive pentru a reanaliza un raport? Care instituție din țară, din Europa sau de pe Mapamond nu primește contestații în ceea ce privește fondul problemelor analizate, ci doar pe vicii de procedură sau nerespectarea normelor de etică? Ce poate fi mai lipsit de etică decât să declari ,,o activitate de cercetare submediocră”, ,,o dotare insuficientă”, ,,un buget care nu reflectă realitatea”, când realitatea este alta, dar raportorii au preferat formulări dure?

Stimate Domnule Președinte, sunteți un om de învățământ, iar aducerea dumneavoastră la președinția ARACIS a fost pentru noi toți o speranță în sensul că ARACIS își va schimba metodologia, standardele și va deveni o instituție care să protejeze învățământul și să-l îndrume pe calea progresului așteptat de toți.

Înțelegem faptul că dorința dumneavoastră de schimbare este colmatată de structuri învechite, îmbătrânite, care au dat ARACIS-ului stigmatul propriilor lor defecte.

Stimate Domnule Președinte, vă invităm și vă așteptăm personal în vizită, să vă convingeți de neadevărurile cuprinse în raport.

Chiar dacă Universitatea ,,Apollonia” din Iași va fi sancționată, pe nedrept, pentru această atitudine plină de franchețe, avem încrederea că până la urmă mesajul va fi ascultat de dumneavoastră în primul rând, dar și de alții îndreptățiți să o facă, iar în ARACIS se va schimba ceva.

Retrimitem alăturat răspunsul Universității la scrisoarea dumneavoastră, precum și memoriul de contestare a propunerii de acordare a calificativelor, cu speranța că nu vor rămâne neconsultate și nici nu vor fi examinate în grabă, așa cum s-a întâmplat deseori cu anexele la raportul de vizită.

În numele Comunității Academice a Universității ,,Apollonia” din Iași:

 

Președintele Universității „Apollonia” din Iași                   Rectorul Universității „Apollonia” din Iași

Prof.univ.dr. Vasile Burlui                                                  Prof.univ.dr. Carmen Stadoleanu

 

Decanul Facultății de Medicină Dentară                          Decanul Facultății de Științe ale Comunicării

Conf.univ.dr. Elena Folescu                                             Conf.univ.dr. Dan Gabriel Sîmbotin

 
 

 

Universitatea ”Apollonia” din Iași este preocupată de dezvoltarea județelor din Moldova

Comunitatea academică a Universităţii „Apollonia” din Iaşi – componentă a sistemului naţional de învăţământ superior, în virtutea răspunderii civice asumate şi urmare a reconsiderării importanţei inserţie...
de
 

 
 

Atelier de jurnalism la Chişinău

Miercuri, 11 noiembrie 2015, Universitatea de Stat din Moldova, prin Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, organizează o reuniune ştiinţifică de tradiţie. Astfel, din partea Universităţii „Apollonia�...
de
 

 
 

Gest umanitar al studenţilor de la Universitatea „Apollonia”

În semn de solidaritate faţă de victimele incendiului produs la Clubul Colectiv, mai mulţi studenţi ai Universităţii „Apollonia” din Iaşi s-au mobilizat pentru a dona sânge. Tinerii fac apel şi la ceilalţi studen...
de
 

 

 

Profesorii şi studenţii apollonişti donează sânge în „Colectiv”

Întreaga comunitate academică şi studenţii Universtităţii „Apollonia” din Iaşi, aduc un omagiu memoriei victimelor care şi-au pierdut viaţa sau au fost grav rănite în urma tragicului accident ce a avut loc în Bu...
de
 

 
 

Toamnă ştiinţifică la Universitatea „Apollonia”

Institutul de Cercetări „Academician Ioan Haulică” al Universităţii „Apollonia” din Iaşi a organizat la finalul săptămânii trecute Sesiunea ştiinţifică anuală. Anul acesta evenimentul a cuprins printre invit...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi