Educatie

mai 15, 2013
 

S-a lansat Festivalul Internațional al Educației. Ce evenimente vor avea loc la Iași, timp de 10 zile

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , , ,

Primăria Municipiului Iași și Asociația ProEvent a lansat miercuri, la Palatul Roznovanu, Festivalul Internațional al Educației. Aflat la prima ediție, FIE are un program ambițios și plin de evenimente.

Evenimentul de lansare a fost transmis în direct pe site-ul www.prioritatepentruiasi.ro de către Departamentul de Comunicare al Primăriei Municipiului Iași. Click aici pentru a vedea o parte din inregistrarea video.

Primarul Gheorghe Nichita a declarat că FIE este o inițiativă a societății civile, grupate în Forumul Inițiativei Civice, înființat în anul 2011. Festivalul este condus de un comitet director, din care mai fac parte reprezentanții universităților ieșene și a altor instituții culturale locale. Președintele onorific al FIE 2013 este maestrul Radu Beligan.

„Prin FIE Iașul se înscrie pe harta culturală a României, un lucru atât de necesar pentru a ajunge capitală culturală europeană.” – a afirmat academicianul Viorel Barbu.

”FIE dorește să promoveze oferta educațională excepțională a Iașului și este o rampă de lansare pentru Iași – capitală culturală europeană. Am încredere că acest festival va avea răsunet. Și noi toți, ca ieșeni, trebuie să facem ca acest festival să aibă răsunet”  – a declarat și primarul Gheorghe Nichita.
„Iașul merită o astfel de manifestație și prin FIE viața culturală ieșeană va fi mai vie” – academicianul Bogdan Simionescu.
 ”Am observat că Iașul nu are un eveniment mare care să adune toate ambițiile culturale pe care le avem. Așa că am hotărât să derulăm această umbrelă FIE care sperăm să adune peste 100.000 de oameni” – Florin Mindirigiu, directorul executiv FIE.
Festivalul Internațional al Educației va avea loc la Iași în perioada 14 – 23 iunie. Printre evenimentele de amploare amintim:

– Gala FIE, la Teatrul Național „V.Alecsandri”
– Opera Film Festival – festival de proiecții culturale în aer liber
– conferința lordului David Trimble, laureat al Premiului Nobel pentru Pace
– festival de carte și autori pentru copii și adolescenți
– spectacole de teatru
– concert Patricia Kaas
– concert Vunk și Antonia
– spectacolul Clasic 300
 
 

 

ŞCOALĂ, DE LA CÂRCIUMA DIN SAT, ÎN CONTAINER

Dezastru în şcolile din comuna Sireţel, jud. Iaşi. În urmă cu doi ani, clădirile au intrat în reparaţii, însă firma de construcţii a încasat banii de la primărie, iar apoi a intrat în faliment. În aceste condiţ...
de Laura Romila
 

 
 

BACALAUREAT 2018 – A DOUA ŞANSĂ

Astăzi a început cea de a doua sesiune a examenului de Bacalaureat la care sunt aşteptaţi să participe peste 45.000 de candidaţi. Probele se vor desfăşura după următorul program: 20 august – Limba şi literatura...
de Laura Romila
 

 
 

ADMITERE 2018 Universitatea „Apollonia” din Iaşi

VIITORUL TĂU DEPINDE DE ALEGERILE PE CARE LE FACI ACUM! Vrei să devii un profesionist în Comunicare şi Relaţii Publice? Vrei să descoperi lumea din spatele micului ecran, să înveţi să filmezi, să montezi sau să devi...
de Laura Romila
 

 

 

TITULARIZARE 2018

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, sunt disponibile 4.502 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată. 31.052 de candidaţi au susţinut astăzi proba scrisă din cadrul concursului d...
de Laura Romila
 

 
 

AU ÎNCEPUT ÎNSCRIERILE PENTRU A DOUA SESIUNE DE BACALAUREAT

Candidaţii care nu au reuşit să promoveze examenul în sesiunea din iulie sau în sesiunile din anii anterior se pot înscrie începând de marţi pentru a susţine din nou bacalaureatul, înscrierile încheindu-se în 13 iu...
de Laura Romila
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi