Educatie

mai 15, 2013
 

S-a lansat Festivalul Internațional al Educației. Ce evenimente vor avea loc la Iași, timp de 10 zile

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , , ,

Primăria Municipiului Iași și Asociația ProEvent a lansat miercuri, la Palatul Roznovanu, Festivalul Internațional al Educației. Aflat la prima ediție, FIE are un program ambițios și plin de evenimente.

Evenimentul de lansare a fost transmis în direct pe site-ul www.prioritatepentruiasi.ro de către Departamentul de Comunicare al Primăriei Municipiului Iași. Click aici pentru a vedea o parte din inregistrarea video.

Primarul Gheorghe Nichita a declarat că FIE este o inițiativă a societății civile, grupate în Forumul Inițiativei Civice, înființat în anul 2011. Festivalul este condus de un comitet director, din care mai fac parte reprezentanții universităților ieșene și a altor instituții culturale locale. Președintele onorific al FIE 2013 este maestrul Radu Beligan.

„Prin FIE Iașul se înscrie pe harta culturală a României, un lucru atât de necesar pentru a ajunge capitală culturală europeană.” – a afirmat academicianul Viorel Barbu.

”FIE dorește să promoveze oferta educațională excepțională a Iașului și este o rampă de lansare pentru Iași – capitală culturală europeană. Am încredere că acest festival va avea răsunet. Și noi toți, ca ieșeni, trebuie să facem ca acest festival să aibă răsunet”  – a declarat și primarul Gheorghe Nichita.
„Iașul merită o astfel de manifestație și prin FIE viața culturală ieșeană va fi mai vie” – academicianul Bogdan Simionescu.
 ”Am observat că Iașul nu are un eveniment mare care să adune toate ambițiile culturale pe care le avem. Așa că am hotărât să derulăm această umbrelă FIE care sperăm să adune peste 100.000 de oameni” – Florin Mindirigiu, directorul executiv FIE.
Festivalul Internațional al Educației va avea loc la Iași în perioada 14 – 23 iunie. Printre evenimentele de amploare amintim:

– Gala FIE, la Teatrul Național „V.Alecsandri”
– Opera Film Festival – festival de proiecții culturale în aer liber
– conferința lordului David Trimble, laureat al Premiului Nobel pentru Pace
– festival de carte și autori pentru copii și adolescenți
– spectacole de teatru
– concert Patricia Kaas
– concert Vunk și Antonia
– spectacolul Clasic 300
 
 

 

Festival internaţional de Muzică pentru Copii, la Iaşi

Asociaţia Music for Kids şi City Hall Iaşi organizează a 7-a ediţie a Festivalului internaţional de Muzică pentru Copii şi Adolescenţi. Evenimentul este o competiţie de interpretare care are drept scop promovarea tine...
de
 

 
 

Victorie categorică în Copou

CSMS Iași a reușit o partidă perfectă împotriva formației CSU Craiova, în etapa a V-a din play-out-ul Ligii 1, în fața a 10.000 de ieșeni care au umplut stadionul „Emil Alexandrescu” din Copou. CSMS a câștigat c...
de
 

 
 

La un meci de play-off

CSMS Iași va juca în ultima etapă din sezonul regulat un meci capital pentru accederea în play-off-ul Ligii I. Trupa lui Nicolo Napoli se va duela mâine, în deplasare, cu formația Steaua București. Înaintea acestui mec...
de
 

 

 

Chirica a mai reglementat nişte intersecţii

Municipalitatea a anunţat noi reglementări de fluidizare a traficului din Iaşi prin autorizarea priorităţii de dreapta sau afişarea de verde intermitent pentru patru mari intersecţii din Iaşi. Proiectul „Sistemul de M...
de
 

 
 

Crucea Roşie a primit prima ambulanţă

La sfârşitul anului 2015, Crucea Roşie, filiala Iaşi a primit prima ambulanţă, adusă din Italia. Din 2016, această autoutilitară va fi pusă în funcţiune.Totodată, reprezentanţii Crucii Roşii speră să li amplifi...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi