Educatie

august 16, 2013
 

Peste 2.300 de elevi din județul Iași s-au înscris pentru a doua sesiune a Bacalaureatului

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , , ,

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat va începe luni, 19 august. Perioada de înscriere a candidaților a avut loc între 15 și 19 iulie.

Luni, 19 august, respectiv marți, 20 august, candidaților li se vor evalua competențele lingvistice de comunicare orală la limba română. Cea de-a doua etapă va avea loc în perioada 19-21 august și va consta în evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. Marți și miercuri, va avea loc evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională după care în zilele 22 și 23 august,  li se vor verifica competențele digitale. Probele scrise vor începe luni, 26 august, cu proba la limba și literatura română și se vor încheia vineri, 30 august, cu proba la alegere a profilului și specializării.

Pe data de 2 septembrie se vor afișa rezultatele, după care candidații își pot depune contestațiile. Pe 5 septembrie se vor afișa rezultatele finale.

„În sesiunea din toamnă a examenului național de Bacalaureat, la nivelul județului Iași s-au înscris peste 2.300 de elevi. Peste 1.800 de elevi s-au înscris în perioada 15-19 iulie. Aceștia sunt elevii care nu au promovat sesiunea din vară a examenului de bacalaureat sau nu s-au înscris atunci, din diferite motive, și elevi care nu au promovat sesiunile anterioare. Se adaugă peste 500 de elevi  care au susținut și promovat examenul de corigență și s-au înscris la examenul de bacalaureat pe data de 9 august”, a declarat Bogdan Neculau, inspector educație permanentă la Ispectoratul Școlar Județean  Iași.

La nivelulul județului Iași, examenul de bacalaureat se va desfășura în șapte centre de examinare: Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași, Colegiul Tehnic „I.C. Ștefănescu” Iași, Colegiul Tehnic de Transporturi „Dimitrie Leonida” Iași, Colegiul Tehnologic „Radu Cernătescu” din Iași, Colegiul Tehnic Căi Ferate „Unirea” Pașcani și Liceul teoretic „Ion Neculce” din Târgu Frumos.

Datele la nivel național

Din datele centralizate de Ministerul Educației Naționale (MEN) până miercuri, 14 august, pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat, s-au înscris peste 87.000 de candidaţi, dintre care 67% fac parte din promoţia 2012-2013, iar 33% sunt absolvenţi ai promoţiilor anterioare.

La proba de evaluare a competenţelor de comunicare în limba română s-au înscris 17.758 de candidaţi, iar la proba pentru evaluarea competenţelor de comunicare în limba maternă s-au înscris 648 de candidaţi. 18.270 de candidaţi vor susţine proba de evaluare a competenţelor de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională. Dintre aceştia, 15.893 au optat pentru limba engleză, 2.129 pentru limba franceză, 109 pentru limba germană, 82 pentru limba spaniolă, 34 pentru limba italiană, 20 pentru limba rusă şi trei pentru limba ebraică. La proba de evaluare a competenţelor digitale sunt aşteptaţi 17.866 de candidaţi.

Pentru probele scrise, cei mai mulţi candidaţi s-au înscris la limba şi literatura română (55.741 de absolvenţi), respectiv la proba obligatorie a profilului și specializării,  56.546 de candidaţi, dintre care 51.940 la matematică şi 4.606 la istorie. Un număr de 53.837 de absolvenţi s-au înregistrat şi la proba scrisă la alegere a profilului şi specializării, o mare parte a acestora optândpentru biologie. Examenul scris pentru limba şi literatura maternă va fi susţinut de 1.367 de candidaţi, dintre care 1.328 la limba şi literatura maghiară, 32 la limba şi literatura germană, șase la limba şi literatura ucraineană şi un absolvent la limba şi literatura sârbă.

 

Calendarul celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului

15 – 19 iulie 2013 Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen

19-20 august 2013 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

19-21 august 2013 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

20 -21 august 2013 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C

22 – 23 august 2013 Evaluarea competenţelor digitale – proba D

26 august 2013 Limba şi literatura română – proba E)a) – proba scrisă

27 august 2013 Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă

28 august 2013 Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă

30 august 2013 Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) –probă scrisă

2 septembrie 2013 Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)

3-4 septembrie 2013 Rezolvarea contestaţiilor

5 septembrie 2013 Afişarea rezultatelor finale

Autor: Anca TRANDAFIR, reporter Info APOLLONIA
 
 

 

Probe de foc pentru elevii din judeţul Iaşi

Luna decembrie îi întâmpină pe liceenii din judeţul Iaşi cu simularea examenului de bacalaureat şi a evaluării naţionale. La probele examenului de bacalaureat organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi s-au în...
de
 

 
 

Funda umană a împlinit zece ani

Elevi, studenţi, cadre didactice şi specialişti au participat miercuri 2 decembrie, la Gala ,,10 ani de solidaritate”. Evenimentul a fost organizat de Fundaţia ,,Alături de voi”, pentru a rememora momentele deosebite ...
de
 

 
 

Maraton poetic în şcoli

Muzeul Kogâlniceanu din Iaşi este un reper cultural de neocolit, un spaţiu care concentrează fervoarea elitei culturale ieşene. Această oază a trecutului ieşean a găzduit joi, 19 noiembrie, o nouă etapă a programului...
de
 

 

 

Cursuri de educaţie rutieră, în şcolile ieşene

Poliţia Locală predă elevilor cursuri de educaţie rutieră şi circulaţie pe drumurile publice. Între poliţia locală şi 40 de şcoli din Iaşi au fost încheiate protocoale de colaborare. Agenţii locali realizează ac...
de
 

 
 

Varujan Vosganian, la Colegiul Naţional Iaşi

O nouă întâlnire în cadrul proiectului „Scriitori în şcoli” a avut loc vineri, 13 noiembrie. Invitatul special a fost nimeni altul decât scriitorul Varujan Vosganian. Acesta a recitat două dintre poeziile sale şi l...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi