Educatie

martie 6, 2013
 

Mâine începe Congresul Internațional al Universității „Apollonia”! Aflați ce s-a discutat astăzi la conferința de presă

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , ,

Astăzi, 6 martie, la ora 12.00, la Departamentul Facultății a Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Apollonia” a avut loc o conferință de presă cu privire la Congresul Internațional intitulat „Pregătim viitorul, promovând excelența”, care începe joi, 7 martie, la ora 9.00 și se încheie la ora 20.00, sâmbătă, 9 martie. Acesta este organizat de Universitatea „Apollonia” din Iași și se va desfășura la Congres Hall în Palas Mall, în sălile Mozart, Chopin și Vivaldi.

„Ne aflăm aici pentru a discuta despre cel de-al 23-lea Congres Internațional organizat de Universitatea Apollonia, unul care are o desfășurare deosebită, având în vedere amploarea acestui eveniment.”, a deschis conferința decanul Facultății de Științe ale Comunicării a Universității „Apollonia”, Conf. univ. dr. Dan Gabriel Sîmbotin.

Va fi vorba de 247 de lucrări prezentate pe parcursul celor trei zile, din care 11 conferințe, care însumează 60,5 ore. Vor fi prezenți opt academicieni, precum Solomon Marcus, Răzvan Teodorescu, Mihai Cimpoi, Teodor Dima, Carol Stanciu și peste 60 de personalități venite din străinătate, din Republica Moldova, SUA, Italia etc.

„Domeniile Congresului sunt foarte variate, așa că și specialiștii vin din domenii diverse. De exemplu, Secțiunea Cunoaștere, inovare, practică, adună atât specialiști în domeniul cercetării, academicieni, cât și întreprinzători particulari, urmărind astfel a folosi și componenta teoretică, și pe cea aplicată”, a adăugat decanul Sîmbotin.

„Facultatea de Medicină Dentară s-a remarcat de la început prin dorința de a fi originală, prin puterea de a se adapta, de a achiziționa cea mai nouă și mai performantă tehnologie. Asta explică prezența atâtor personalități din afară, care vor fi pentru prima dată în Iași, în România, de fapt”, a declarat și Decanul Facultății de Medicină Dentară a Universității „Apollonia”, Șef lucr. Dr. Gabriela Halițchi.

Cu ocazia acestui Congres, Facultatea de Științe ale Comunicării, studenți, profesori și coordonatori ai platformei practice, se vor afla permanent în sălile de conferințe. SClub TV, SClub Radio și Agenția de Presă Info Apollonia vor participa și transmite în timp real evenimentele desfășurate la Palas Mall. În fiecare zi de Congres, va apărea un cotidian, așadar 3 ediții ale ziarului Universității, ”Nova Apollonia”. Pentru prima dată în istoria acestui Congres, se va realiza, de asemenea, un film, cu evenimentele cheie.

Poate cel mai important moment al amplei manifestări va fi decernarea titlului de Doctor Honoris Causa Acad. Solomon Marcus, ceremonie care va avea loc joi, 7 martie, la ora 17.00, în Sala Chopin din Palas Mall.

„Dificultățile organizării unui astfel de eveniment sunt foarte mari. Efortul pe care-l depune Universitatea noastră este însemnat. În afară de costuri, pe care le lăsăm în planul al doilea, e un extraordinar efort de logistică. Cadre didactice, studenți și toți angajații Universității practic au contribuit cumva la buna funcționare a acestuia. Suntem relativ mulțumiți de rezultate până acum, dar așteptăm finalul manifestării”, a încheiat decanul Dan Gabriel Sîmbotin.

 

Galerie foto George Lămășanu:

 

 

 

 
 

 

Universitatea ”Apollonia” din Iași este preocupată de dezvoltarea județelor din Moldova

Comunitatea academică a Universităţii „Apollonia” din Iaşi – componentă a sistemului naţional de învăţământ superior, în virtutea răspunderii civice asumate şi urmare a reconsiderării importanţei inserţie...
de
 

 
 

Atelier de jurnalism la Chişinău

Miercuri, 11 noiembrie 2015, Universitatea de Stat din Moldova, prin Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, organizează o reuniune ştiinţifică de tradiţie. Astfel, din partea Universităţii „Apollonia...
de
 

 
 

Gest umanitar al studenţilor de la Universitatea „Apollonia”

În semn de solidaritate faţă de victimele incendiului produs la Clubul Colectiv, mai mulţi studenţi ai Universităţii „Apollonia” din Iaşi s-au mobilizat pentru a dona sânge. Tinerii fac apel şi la ceilalţi studen...
de
 

 

 

Profesorii şi studenţii apollonişti donează sânge în „Colectiv”

Întreaga comunitate academică şi studenţii Universtităţii „Apollonia” din Iaşi, aduc un omagiu memoriei victimelor care şi-au pierdut viaţa sau au fost grav rănite în urma tragicului accident ce a avut loc în Bu...
de
 

 
 

Toamnă ştiinţifică la Universitatea „Apollonia”

Institutul de Cercetări „Academician Ioan Haulică” al Universităţii „Apollonia” din Iaşi a organizat la finalul săptămânii trecute Sesiunea ştiinţifică anuală. Anul acesta evenimentul a cuprins printre invit...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi