Educatie

noiembrie 25, 2014
 

„Mă bucur foarte mult că am ocazia să lucrez în astfel de condiții”

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , ,

Alexandra Tănasă: Oana Cucuveica, aș vrea să-mi vorbești despre viața ta de student la Universitatea „Apollonia”.

Oana Cucuveica, studentă anul VI, Medicină Dentară: Viața de student la „Apollonia” este frumoasă, palpitantă, sunt foarte multe experiențe pe care le trăim în fiecare zi, avem cazuri clinice la care participăm, pacienți, metode moderne de a învăța. Chiar acum două săptămâni a avut loc un curs live de implantologie, desfășurat în trei zile, ținut cu trei pacienți diferiți. Domnul profesor Vasile Burlui a efectuat manopera de implantare la care am asistat și eu, la una din intervenții am intrat și în sala de operație, în timp ce ceilalți colegi au stat în Sala Cavalerilor. Domnul profesor ne-a explicat manopera, am participat la decizie, la diagnostic, la examenul preliminar, la examenul preimplantare și a fost foarte interesant.

Avem și alte activități, chiar acum de curând am avut un curs de hentzon ce presupune prezentarea diverselor tehnici de aplicare a materialelor. Este vorba despre un curs teoretic urmat de un curs practic. Avem tot felul de cercuri de cercetare, spre exemplu eu sunt pasionată de implantologie și avem un astfel de cerc, facem un brainstorming în perioada asta încercând să găsim niște idei revoluționare, deci eu personal sunt foarte încântată de activitatea mea studențească.

Alexandra: Deci ești mulțumită că ai ales „Apollonia” și nu o universitate de stat…

Oana: Eu sunt foarte mulțumită de alegerea mea. Sunt mulțumită de condițiile de studiu pe care le avem, avem aparate de ultimă generație pe care alte cabinete medicale nu le au. Lucrăm la microscop, chiar am avut ocazia să lucrez pe endodonție la acest aparat și este un prilej pe care nici măcar unii medici nu-l au. Mă bucur foarte mult că am ocazia să lucrez în astfel de condiții.

Alexandra: Din câte știu ești cea mai bună studentă de la Stomatologie din anul tău, cum ai reușit să fii în vârf?

Oana: Este destul de greu, este o responsabilitate aparte. Eu sunt și reprezentantul studenților de anul șase și cred că și notele contează foarte mult. Să fii șef de an este foarte greu, profesorii au alte așteptări de la tine față de ceilalți colegi.

Alexandra: Pe lângă faptul că ești pasionată de stomatologie ce alte pasiuni mai ai?

Oana: În ultima vreme singura mea pasiune este stomatologia, dar înainte să-mi placă stomatologia mi-a plăcut modellingul, arta fotografică, am lucrat o perioadă de timp ca model și mi-au plăcut foarte mult pictorialele.

Alexandra: De ce ai renunțat la modelling?

Oana: Am renunțat din cauza faptului că a apărut un hobby nou, stomatologia, și am ales să mă concentrez pe acest lucru.

Alexandra: Timpul liber cum ți-l petreci?

Oana: Timpul liber mi-l petrec citind reviste, cărți de stomatologie și clarificându-mi singură întrebările pe care le am de la cursuri sau de la proiecte, mă informez dacă a mai folosit cineva informațiile pe care le folosesc eu pentru diverse proiecte.

Alexandra: Ești în anul șase de facultate, ce planuri de viitor ai?

Oana: Îmi doresc să termin facultatea cu rezultate maxime, îmi doresc să devin medic stomatolog, să nu mă îndepărtez de activitatea de cercetare din cadrul universității și să găsesc răspunsuri la unele întrebări. Cu siguranță nu mă voi îndepărta prea mult de această lume.

Alexandra: Te-ai gândit să ramâi în universitate ca și cadru didactic?

Oana: M-am gândit. Rămâne să vedem dacă sunt eu pregătită pentru acest lucru având în vedere că este foarte greu să fii profesor, fiind o activitate solicitantă, dar dacă am să fiu pregătită din punct de vedere profesional și dacă mi se va oferi ocazia cu siguranță nu voi refuza.

 

Interviu realizat de Alexandra Tănasă, studentă anul I Jurnalism, Universitatea „Apollonia”

 
 

 

Universitatea ”Apollonia” din Iași este preocupată de dezvoltarea județelor din Moldova

Comunitatea academică a Universităţii „Apollonia” din Iaşi – componentă a sistemului naţional de învăţământ superior, în virtutea răspunderii civice asumate şi urmare a reconsiderării importanţei inserţie...
de
 

 
 

Atelier de jurnalism la Chişinău

Miercuri, 11 noiembrie 2015, Universitatea de Stat din Moldova, prin Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, organizează o reuniune ştiinţifică de tradiţie. Astfel, din partea Universităţii „Apollonia...
de
 

 
 

Gest umanitar al studenţilor de la Universitatea „Apollonia”

În semn de solidaritate faţă de victimele incendiului produs la Clubul Colectiv, mai mulţi studenţi ai Universităţii „Apollonia” din Iaşi s-au mobilizat pentru a dona sânge. Tinerii fac apel şi la ceilalţi studen...
de
 

 

 

Profesorii şi studenţii apollonişti donează sânge în „Colectiv”

Întreaga comunitate academică şi studenţii Universtităţii „Apollonia” din Iaşi, aduc un omagiu memoriei victimelor care şi-au pierdut viaţa sau au fost grav rănite în urma tragicului accident ce a avut loc în Bu...
de
 

 
 

Toamnă ştiinţifică la Universitatea „Apollonia”

Institutul de Cercetări „Academician Ioan Haulică” al Universităţii „Apollonia” din Iaşi a organizat la finalul săptămânii trecute Sesiunea ştiinţifică anuală. Anul acesta evenimentul a cuprins printre invit...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi