Educatie

octombrie 4, 2013
 

Jurnaliștii din amfiteatrele Universității „Apollonia” din Iași au fost într-o vizită de studiu la Bruxelles

În perioada 27 septembrie – 2 octombrie, George Lămășanu și Andrei Popovici de la Universitatea „Apollonia” din Iași, câștigători ai locului al doilea la categoria video a concursului „Europa Jurnaliștilor din Amfiteatre”, au realizat o vizită de studiu în Bruxelles.

Pe parcursul celor cinci zile cei 20 de câștigători ai concursului au vizitat Parlamentul Europei, Comisia Europeană, Ambasada României în Belgia și câteva din atracțiile turistice belgiene, Atomul din Bruxelles, Grand Place, Manneken-Pis, Grădina Botanică și mai multe biserici, printre care Catredrala Sf. Michael și Sf. Gudula, și muzee, Muzeul Roial al Armatei și Istoriei Militare.

Luni, 30 septembrie, de la ora 11.30 grupul câștigătorilor a vizitat studioul de televiziune al Parlamentului European. „Studioul deși era mic, avea foarte multă aparatură, lămpi, macara video, prompetere. În studioul televiziunii, pe baza unei programări, orice persoană are posibilitatea de a filma gratuit un interviu, o emisiune sau o dezbatere. Echipa televiziunii se ocupă de filmare, editare și montaj, după care materialul final este transmis pentru a fi difuzat”, au declarat cei doi câștigători.

Restanțele sistemului de educație

George Lămășanu și Andrei Popovici de la Universitatea „Apollonia” din Iași, împreună cu Ioana Nechita (Florea), au realizat materialul video „Restanțele sistemului de educație”. Materialul caută să evidențieze non-aplicabilitatea legii educației cu privire la elevii capabili de performanețe înalte, care nu sunt susținuți cum ar trebui și importanța intruirii și susținerii acestora pentru a se putea dezvolta la un nivel cât mai înalt în universitățile europene. Din 2008 se încearcă înființarea practică a unui centru național de instruire diferențiată pentru cei mai înzestrați dintre elevi, însă acest lucru nu s-a concretizat.

Găsirea acestor elevi supradotați se datorează psihopedagogilor, dar și de aceștia însă duce lipsa județul Iași, și probabil nu e singurul. Avem exemple de astfel de elevi și studenți în țara noastră, dar din nefericire statul român se laudă doar cu acești olimpici, în loc să îi îndrume și să îi susțină așa cum ar trebui, atât pe perioada studenției, cât și atunci când vine vorba de găsirea unei slujbe bine plătite. Potrivit legii educației naționale române, cei capabili de performanțe înalte ar trebui să beneficieze de instruirea în centrele de excelență, care din nefericire, nu există.

De aceea nu mare ar trebui să le fie mirarea când aceștia aleg să-și părăsească țara natală în detrimentul  țărilor europene, unde performanțele intelectuale sunt susținute și bine remunerate.

George Lămășanu a câștigat și premiul al treilea la categoria video pentru materialul „Agricultura pentru tineri”, realizat alături de Alin Florea și Cătălin Ionescu de la Universitatea „Apollonia” din Iași.

Concursul „Europa Jurnaliștilor din Amfiteatre” s-a desfășurat în perioada februarie – septembrie 2013.

1384020_558611044208372_163095101_n

 

DSC01858

 

DSC02244





 
 

 

Premierul Cioloş, la Bruxelles

Birourile Permanente reunite au decis să trimită comisiilor reunite de afaceri europene, care se vor întruni marţi, proiectul de mandat al premierului Dacian Cioloş la Consiliul European, a anunţat vicepreşedintele Camer...
de
 

 
 

Alertă antitero la Bruxelles

Şaisprezece suspecţi au fost arestaţi duminică seara, în urma unei vaste operaţiuni în Belgia, care nu a permis însă arestarea lui Salah Abdeslam, suspectat că a jucat cel puţin un rol logistic în atacurile de la Pa...
de
 

 
 

Documentarul ”Al doilea joc” de Corneliu Porumboiu proiectat la Bruxelles

Documentarul românesc ”Al doilea joc” de Corneliu Porumboiu, va fi proiectat luni, 2 februarie 2015, de la ora 19.30, la cinematograful Aventure din Bruxelles. Evenimentul face parte din seria Docu Mondays organizată de E...
de
 

 

 

Interviu cu academicianul Răzvan Theodorescu : „Lumea Altlanticului îi lasă loc lumii Pacificului, care e lumea Siberiei, a Chinei, a Japoniei, a Indiei, a Turciei”

Academicianul Răzvan Theodorescu a susținut miercuri, 30 octombrie, la Universitatea „Apollonia” din Iași  două prelegeri despre semnificația privind impactul renașterii filosofiei italiene, precum și a reformei cr...
de
 

 
 

Dr. Marco Vannini susține prelegeri la Universitatea „Apollonia” Iași

În perioada 31 octombrie – 1 noiembrie, la Universitatea „Apollonia” din Iași vine dr. Marco Vannini pentru a susține cursul „Prosthetic rehabilitations in teeth and overdenture on implants for immediate loading or ...
de
 

 




 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi