Educatie

iulie 7, 2015
 

„În sistemul privat contează foarte mult performanța cadrului didactic”. Interviu cu studentul Victor Pamfil

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , ,

Victor Pamfil este student în anul II la Facultatea de Științe ale Comunicării, Specializarea Comunicare și Relații Publice din cadrul Universității „Apollonia” din iași.

 

– În câteva cuvinte, descrie-te, pe scurt!

– Înalt, muncitor, ambițios…

– Spune-ne, te rog, de ce ai ales Facultatea de Comunicare și Relații Publice?

– Mi s-a părut o specializare interesantă, nu neapărat din cauza numelui, ci a disciplinelor care se predau la această facultate, m-a atras foarte mult chiar comunicarea de fapt, înveți să vorbești cu oamenii, înveți să obții o informație, să analizezi acea informație, să o prezinți, cam ăsta ar fi principalul motiv.

– Cât de mult te ajută facultatea în viața ta de zi cu zi?

–  M-ar ajuta și profesional, în perspectiva unui loc de muncă în domeniu, dar cred că nu numai pe mine ci și pe cei care vin la cursurile acestei facultăți, îi ajută și în viața de zi cu zi. Modul de relaționare cu cei din jur, vorba zicalei românești ”Vorba dulce mult aduce”. Dar ca să poți să aplici această zicală trebuie mai întâi să ai anumite cunoștințe, o bază…

– Aș dori să mai aflu de la tine de ce ai ales sistemul de învățământ PRIVAT și nu pe cel de STAT?

– Cred că diferența o fac profesorii. În primul rând, la stat acei profesori sunt plătiți să vină la cursuri, se implică mai mult sau mai puțin, pentru ei e același lucru, pe când în sistemul privat contează foarte mult performanța cadrului didactic și modul în care se implică, dacă atrage studenții.

– Se creează acel prestigiu care mai târziu atrage!

– Da!

– Poți enumera câteva diferențe între sistemul de educație PRIVAT și cel de STAT ?

– Pornim de la considerente economice, finanțarea… Sistemul de stat e cantonat între anumite limite impuse pe care nu le pot depăși, pe când cel privat caută întotdeauna să se dezvolte, să atragă noi surse de finanțare, să meargă pe plan european, să aibă o bază materială mult mai puternică și mai dezvoltată.

– Despre Platforma Practică a Universității, ce părere ai ?

– Cred că e un atu, în sensul că deține tehnică de ultimă oră, spații speciale, un studio TV, un studio Radio, o agenție de știri, o editură, un săptămânal de presă scrisă, toate acestea fiind realizate în condiții tehnice deosebite, cu oameni care își cunosc foarte bine meseria, cu personal auxiliar ce își aduce tot aportul pentru instruirea studenților.

– Dar cum ai aflat de Apollonia?

– Din ziar… Întâmplător aveam un ziar, nu mai știu care era, dar am văzut o reclamă în care era scris că se organizează admitere la Facultatea de Știintele Comunicării. Ajungând acasă am căutat mai multe informații online. Am găsit chiar și site-ul universității, care mi s-a părut foarte bine realizat, bine informat și mi-a plăcut ce am văzut.

– Cum poți caracteriza relația elev-profesor din cadrul facultății ?

–  Pot spune că e o relație mai mult de colaborare, o relație între colegi aș putea spune, apropiată…

– Apropiați la modul prietenesc sau la modul elev-profesor într-o relație strânsă?

– O relație strânsă la modul de colaborare, profesorii nu vin doar ca să-ți dea un material și apoi să-ți dea întâlnire la examen. Ei se așează lângă tine, discută și se creează acel sentiment de relaxare care te face să-l poți întreba orice.

– Fiind în anul II cred că te gândești deja la lucrarea de licență…

– Psihologia studentului vizavi de lucrarea de licență e că aproape toți vor s-o facă rapid, ușor și sa nu le ia mult timp. Dar eu m-am gândit să-mi aleg ceva mai greu, mergând pe principiul de a mă ”antrena” în condiții foarte grele ca să-mi fie mai ușor după aceea. Vreau să-mi aleg cel mai dificil îndrumător, dacă există profesor ”dificil” la Apollonia. Am deja pe cineva în gând…

– Timp liber! Mai ai așa ceva?

– La vârsta noastră nu prea mai există timp liber. Dacă se întâmpla cu 10 ani în urmă probabil aș fi putut vorbi de timp liber pentru ieșit în oraș cu prietenii, pentru filme, spectacole. Majoritatea timpului îl dedic job-ului, ca și majoritatea celor de vârsta mea, familiei și facultății.

– Și o ultimă întrebare: planuri de viitor?

– Să fac ceva din viața mea. Viitorul sună bine și sunt optimist.

 

Interviu realizat de Ovidiu Galeș, student anul II, CRP





 
 

 

Universitatea ”Apollonia” din Iași este preocupată de dezvoltarea județelor din Moldova

Comunitatea academică a Universităţii „Apollonia” din Iaşi – componentă a sistemului naţional de învăţământ superior, în virtutea răspunderii civice asumate şi urmare a reconsiderării importanţei inserţie...
de
 

 
 

Studenţii de la Drept fac educaţie juridică în şcoli

Un proiect ambiţios lansat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi-a propus să ofere educaţie juridică în şcoli. La lansarea oficială a proiectului, săptămâna aceasta a ajuns la Iaşi, unul dintre col...
de
 

 
 

Funda umană a împlinit zece ani

Elevi, studenţi, cadre didactice şi specialişti au participat miercuri 2 decembrie, la Gala ,,10 ani de solidaritate”. Evenimentul a fost organizat de Fundaţia ,,Alături de voi”, pentru a rememora momentele deosebite �...
de
 

 

 

Avocaţi pentru o zi

Sâmbătă, Asociaţia Europeană a Studenţilor la Drept, Iaşi a organizat un concurs cu tematica ,,Procese Simulate- Drept Civil Obligaţii” la Tribunalul Iaşi. Organizatorii au dorit ca prin acest concurs, studenţii de ...
de
 

 
 

Consiliere psihologică gratuită pentru studenţi

Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a pus la dispoziţia studenţilor un Call Center (0759065223) disponibil 24 de ore din 24, pentru consiliere în cazuri de criză. În funcţie de problema prezentată, apelantul...
de
 

 




 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi