Elevii de la Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” Iaşi deprind tainele gastronomiei de la un Chef (şef) venit tocmai din Israel. Este vorba despre un curs de gastronomie şi artă culinară la care participă atât elevi din Iaşi cât şi cursanţi ai Colegiului de gastronomie Culinary din Haifa, Israel.
Cursul, găzduit de Liceul Economic în laboratoarele de instruire practică, a început pe data de 15 septembrie, invitatul special fiind Chef Ziad Atiya, un expert culinar cu numeroase premii câştigate la diferite competiţii internaţionale. După două zile de teorie, prima zi de practică a debutat cu prepararea unor mâncăruri din bucătăria asiatică.
Participanţii din Iaşi sunt elevi în clasa a XI-a la Liceul Economic, specializarea tehnician în gastronomie, iar selecţia a fost făcută în baza rezultatelor de studiu. Adolescenţii s-au arătat încântaţi să lucreze cu un bucătar şef de talie internaţională şi cursanţii acestuia.
Colaborarea dintre partea israeliană şi reprezentanţii unităţii de învăţământ din Iaşi a luat naştere în urmă cu cinci luni de zile.
Cursul se va finaliza pe 22 septembrie, printr-o expoziţie culinară, iar elevii participanţi la acest stagiu de pregătire vor primi diplome, premii şi medalii.
Reporter Carmen STANCIU