Educatie

august 19, 2013
 

BAC 2013: Peste 700 de candidați susțin proba orală la limba română

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , , , , ,

Luni, 19 august, a început susținerea primei etape a examenului de Bacalaureat din sesiunea a doua. Peste 700 de candidați din județul Iași vor susține prima probă de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală la limba română.

„Astăzi a debutat cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie. 2.300 de candidați s-au înscris la această sesiune. Astăzi și mâine se desfășoară în cele șapte centre, la nivelul județului, evaluarea competențelor de comunicare la limba română. Participă peste 700 de candidați. De altfel, și la probele de evaluare a competențelor digitale și în limba modernă sunt înregistrați în jur de 700 de candidați. Prima probă scrisă are loc luni, 26 august, iar rezultatele finale se vor afișa în ziua de 2 septembrie”, a declarat prof. Sabina Manea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean din Iași (ISJ).

Marți, 20 august, respectiv miercuri, 21 august, candidații vor fi  evaluați la competențele lingvistice într-o limbă de circulație internațională, după care în zilele 22 și 23 august, li se vor verifica competențele digitale. Susținerea probelor scrise va începe luni, 26 august, cu proba la limba și literatura română și se va încheia vineri, 30 august, cu proba la alegere a profilului și specializării.

Emoții pentru proba orală la limba română

Candidații înscriși la proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală la limba română au emoții în ceea ce privește susținerea examenului, dar sunt optimiști că  vor obține măcar o notă de trecere și vor putea să se înscrie la o una din universitățile ieșene.

„A fost ușor examenul. Au fost mai multe construcții generale care trebuiau știute. Am avut emoții, dar m-am pregătit destul de mult pentru proba aceasta. Am făcut pregătiri în particular la limba română. Prima dată am rămas corigent la matematică și nu am intrat în Bac, dar mi-a prins bine corijarea și m-am pregătit mai bine. M-am pregătit și de facultate, vreau să mă înscriu la Facultatea de Educație Fizică și Sport, dacă nu anul acesta, atunci anul viitor”.

„Mi-a căzut subiectul despre cum îți educă părinții copiii. Am picat prima sesiune de bacalaureat și m-am înscris din nou. Dacă voi lua data aceasta, vreau să merg la Facultatea de Teologie Ortodoxă”.

„ Am avut emoții mari la început. M-am pregătit din vară pentru că nu am intrat în Bac din cauză că am fost corigent. Vreau să mă înscriu la Facultatea de Informatică”.

„M-am descurcat, a fost ușor. Mi-a picat un text științific despre rolul agriculturii, am avut niște întrebări pe baza textului și a trebuit să discut pe baza lui. Vreau pe viitor să mă înscriu și la o facultate”.

În sesiunea de toamnă a examenului național de Bacalaureat, la nivelul județului Iași s-au înscris peste 2.300 de elevi. Peste 1.800 de elevi s-au înscris în perioada 15-19 iulie. Aceștia sunt elevii care nu au promovat sesiunea din vară a examenului de bacalaureat sau nu s-au înscris atunci, din diferite motive, și elevi care nu au promovat sesiunile anterioare. Se mai adaugă peste 500 de elevi care au susținut și promovat examenul de corigență și s-au înscris la examenul de Bacalaureat pe data de 9 august.

La nivelul județului Iași, sesiunea august-septembrie a examenului de bacalaureat se va desfășura în șapte centre de examinare: Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași, Colegiul Tehnic „I.C. Ștefănescu” Iași, Colegiul Tehnic de Transporturi „Dimitrie Leonida” Iași, Colegiul Tehnologic „Radu Cernătescu” din Iași, Colegiul Tehnic Căi Ferate „Unirea” Pașcani și Liceul teoretic „Ion Neculce” din Târgu Frumos.

Autor: Anca TRANDAFIR, reporter Info APOLLONIA

 
 

 

Probe de foc pentru elevii din judeţul Iaşi

Luna decembrie îi întâmpină pe liceenii din judeţul Iaşi cu simularea examenului de bacalaureat şi a evaluării naţionale. La probele examenului de bacalaureat organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi s-au în...
de
 

 
 

Ultimele probe la sesiunea din toamnă a Bacalaureatului 2015

Peste 800 de candidaţi din Iaşi s-au înscris la sesiunea din toamnă a Bacalaureatului 2015. Ieri a avut loc prima probă scrisă la limba şi literatura română, în şase centre de examen organizate la nivelul judeţului ...
de
 

 
 

Sesiunea de toamnă BAC

Ultima şansă pentru absolvenţii de clasa a XII-a! A început cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului 2015. La această sesiune s-au înscris 1.680 de candidaţi la nivelul judeţului Iaşi. În perioada 17-18 august va avea ...
de
 

 

 

Aproape 150.000 de candidaţi susţin proba la limba română. BAC 2015

Bacalaureat 2015 începe astăzi, 29 iunie, cu testul la limba şi literatura română, care va fi susţinut de aproape 150.000 de candidaţi, cu subiecte diferite la profilul umanist faţă de cel real. Lucrările de la bacala...
de
 

 
 

Artmark: Licitația de toamnă „Top 100 Mari Maeștri ai Artei Românești”, pe 19 noiembrie

Licitația de toamnă „Top 100 Mari Maeștri ai Artei Românești”, organizată de Casa de licitații Artmark, va avea loc pe 19 noiembrie la Athenee Palace Hilton, expoziția aferentă putând fi vizitată până p...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi