Educatie

septembrie 20, 2013
 

A fost lansat concursul „Premiile de Excelență Academică în Străinatate”

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , , , ,

Liga Studenților Români din Străainătate (LSRS) anunță lansarea concursului pentru „Premiile de Excelență Academică în Străinatate”, ce vor fi decernate, ca în fiecare an, în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate.

Pentru al cincilea an consecutiv, LSRS continuă să promoveze tinerii români ale căror realizaări academice șsi extra-curriculare au atins nivelul de excelență pe plan internațional.

Premiile vor fi acordate studenților români cu experiență academică la cel mai înalt nivel, la urmaătoarele categorii: „Studentul Român al Anului din America de Nord” (un premiu pentru nivelul universitar și un premiu pentru nivelul post-universitar), „Studentul Român al Anului din Europa” (un premiu pentru nivelul universitar și un premiu pentru nivelul post-universitar), „Studentul Român al Anului de pe Alte Continente”, „Studentul Român Erasmus al Anului”, „Studentul Anului în România”, „Premiul Special în Arte”. Toate candidaturile, cu excepția celei pentru „Studentul Anului în România”, vor participa automat în competiția pentru Marele Premiu „Studentul Român al Anului”.

Pentru a candida la una dintre secțiuni, tinerii interesați trebuie să trimită CV-ul lor și o scurtă autodescriere (maximum 150 de cuvinte) la adresa de e-mail [email protected].

Pentru categoria Studentul Român Erasmus al Anului, documentele necesare sunt CV-ul, o autodescriere și formularul de candidatură „Call for Applications Erasmus”, ce se va descarca de pe website-ul gala.lsrs.ro . Acestea vor fi trimise la adresa [email protected].

LSRS va oferi, și în acest an, un Premiu Special în Arte. Acest premiu va fi jurizat de către experți consacrați în acest domeniu și se adresează studenților româani din străinătate cu rezultate excepționale în domeniul artistic.

Pentru Marele Premiu sunt eligibili toți studentii români care au studiat în anul universitar 2012-2013 în străinătate, indiferent de aria geografică și domeniul de studiu.

Candidații se pot înscrie în concurs online, până la data de 15 noiembrie.

Ca în fiecare an, din juriul Galei vor face parte personalități de renume din mediile academic și profesional din România. Premiile vor fi înmânate câștigătorilor în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate ce va avea loc în data de 8 ianuarie 2014, la Bucuresti.

Gala Studenților Români din Străinătate, ediția a V-a (2014), marchează totodată aniversarea a cinci ani de activitate a LSRS. Prin proiectele derulate, LSRS oferă studenților români din străinatate un cadru de dialog și recunoaștere, susținându-le interesele și promovându-le meritele în societatea românească. Totodată, LSRS încurajează păstrarea legăturii cu România și promovarea unei imagini pozitive a țării noastre în lume, prin intermediul acestor modele de excelență și profesionalism.

 

 
 

 

Festival internaţional de Muzică pentru Copii, la Iaşi

Asociaţia Music for Kids şi City Hall Iaşi organizează a 7-a ediţie a Festivalului internaţional de Muzică pentru Copii şi Adolescenţi. Evenimentul este o competiţie de interpretare care are drept scop promovarea tine...
de
 

 
 

Se schimbă conducerea de la Direcţia de Creşe

Reprezentanţii municipalităţii organizează, cu o zi înainte de ajunul Crăciunului, prima probă din concursul de promovare pentru ocuparea funcţiei contractuale de director la Direcţia de Creşe. Data limită a depuneri...
de
 

 
 

Noi directori la Institutul ,,Socola”

La începutul lunii acesteia, la Institutul de Psihiatrie ,,Socola”, a fost organizat concursul pentru ocuparea posturilor de director medical, director de îngrijiri şi director financiar contabil. Cei care ocupau posturile...
de
 

 

 

Studenţii de la Drept fac educaţie juridică în şcoli

Un proiect ambiţios lansat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi-a propus să ofere educaţie juridică în şcoli. La lansarea oficială a proiectului, săptămâna aceasta a ajuns la Iaşi, unul dintre col...
de
 

 
 

Funda umană a împlinit zece ani

Elevi, studenţi, cadre didactice şi specialişti au participat miercuri 2 decembrie, la Gala ,,10 ani de solidaritate”. Evenimentul a fost organizat de Fundaţia ,,Alături de voi”, pentru a rememora momentele deosebite �...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi