Educatie

martie 3, 2013
 

A doua ediţie a proiectului „Şi eu merg la muzeu”

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , , ,

Agenţia de turism Icar Tours şi Muzeul Literaturii Române Iași lansează pe 4 martie, în Sala „Pod-Pogor”, de la ora 10.00, a doua ediţie a proiectului „Şi eu merg la muzeu”.

Conceptul proiectului presupune organizarea unui internship pentru 30 de studenţi de la specializările Marketing, Relaţii Publice şi Turism, precum şi pentru 6 elevi de la Grupul Şcolar de Turism din Iaşi. Ei vor coordona activităţile proiectului propus de Icar Tours şi Muzeul Literaturii Române, astfel încât să aducă la Iaşi în luna aprilie 5.000 de copii din 10 judeţe ale ţării: Iaşi, Botoşani, Suceava, Neamţ, Bacău, Vaslui, Galaţi, Vrancea, Buzău şi Brăila.

Internii vor avea la dispoziţie 10 obiective turistice, cărora va trebui să le facă analiza SWOT: Muzeul Literaturii Române, Casa Dosoftei, Muzeul „Mihai Eminescu”, Muzeul „Mihail Sadoveanu”, Bojdeuca „Ion Creangă”, Muzeul Universităţii, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”, Muzeul Unirii, Muzeul „Poni-Cernătescu” şi Teatrul Luceafărul. În urma analizei, tinerii vor realiza oferte turistice pentru fiecare obiectiv turistic, precum şi tururi pietonale şi auto. De aceste oferte vor beneficia cei 5.000 de elevi aduşi la Iaşi.

„După succesul primei ediţii a proiectului Şi eu merg la muzeu, când peste 1.000 de tineri au vizitat muzeele Iaşului, ne-am hotărât să continuăm iniţiativa şi să atragem la Iaşi cât mai mulţi copii. Anul acesta ne-am setat un obiectiv de 5.000 de elevi, care va fi uşor de realizat datorită partenerilor excelenţi şi a determinării noastre de a creşte nivelul turistic al Iaşului”, declară Florin Bărhălescu, managerul general al agenţiei Icar Tours.

„Proiectul Şi eu merg la muzeu, derulat împreună cu Icar Tours, porneşte de la premisa de bun simţ că muzeul este un spaţiu deschis, în care nu se intră doar o dată în viaţă şi numai în vârful picioarelor. E un loc viu, în care ai voie să te miri, să bei un ceai sau o cafea, să te simţi bine şi chiar să strănuţi. Vă aşteptăm la începutul lunii aprilie să vă miraţi de minunăţiile din muzeele literare ieşene şi chiar să strănutaţi, dacă aşa vă vine”, declară Dan Lungu, Director Muzeul Literaturii Române Iași.

Anul acesta, proiectul include şi programul Ministerului Educaţiei – „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!” – desfăşurat în perioada 1 – 5 aprilie 2013. Acesta constă în derularea, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, într-o săptămână cu activităţi non-formale, menite să valorifice talentele, preocupările extra-şcolare şi competenţele elevilor în domenii cât mai diverse.

Partenerii proiectului „Şi eu merg la muzeu” sunt: Inspectoratul Școlar Județean Iași, Centrul de Informare Turistică, Facultatea de Geografie și Geologie, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Teatrul Luceafărul, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”, Complexul Muzeal Moldova, Muzeul Universității, Camera de Comerț și Industrie Iași, Liceul Tehnologic Economic de Turism Iași, Cadrul Corpului Didactic, Fundația Comunitară Iaşi, Liga Studenților de la Geografie și Geologie, PRIME Iași.

Pentru mai multe detalii despre proiectul „Şi eu merg la muzeu”, vă aşteptăm la conferinţa de presă pentru lansarea proiectului, care va avea loc luni, 4 martie 2013, începând cu ora 10.00, în Sala „Pod-Pogor” de la Muzeul Literaturii Române Iași.

Întrebările suplimentare şi confirmările de prezenţă se fac la următoarele date de contact: Marian Matei, Manager Proiect, telefon: 0722.468.036 sau e-mail [email protected].

 

Sursa: www.culturainiasi.ro

 
 

 

Victorie categorică în Copou

CSMS Iași a reușit o partidă perfectă împotriva formației CSU Craiova, în etapa a V-a din play-out-ul Ligii 1, în fața a 10.000 de ieșeni care au umplut stadionul „Emil Alexandrescu” din Copou. CSMS a câștigat c...
de
 

 
 

La un meci de play-off

CSMS Iași va juca în ultima etapă din sezonul regulat un meci capital pentru accederea în play-off-ul Ligii I. Trupa lui Nicolo Napoli se va duela mâine, în deplasare, cu formația Steaua București. Înaintea acestui mec...
de
 

 
 

Chirica a mai reglementat nişte intersecţii

Municipalitatea a anunţat noi reglementări de fluidizare a traficului din Iaşi prin autorizarea priorităţii de dreapta sau afişarea de verde intermitent pentru patru mari intersecţii din Iaşi. Proiectul „Sistemul de M...
de
 

 

 

Crucea Roşie a primit prima ambulanţă

La sfârşitul anului 2015, Crucea Roşie, filiala Iaşi a primit prima ambulanţă, adusă din Italia. Din 2016, această autoutilitară va fi pusă în funcţiune.Totodată, reprezentanţii Crucii Roşii speră să li amplifi...
de
 

 
 

Ajunşi la spital cu arsuri grave

Tot mai multe cazuri disperate ajung zilnic la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul ,,Sf. Spiridon” Iaşi. Doi bărbaţi din judeţul Suceava au fost transportaţi în stare gravă la spital, după ce au suferit a...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi