Educatie

august 29, 2013
 

85% dintre candidați au trecut de probele de evaluare a competențelor de la Bacalaureat

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , , , ,

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iași au făcut publice rezultatele de la evaluare a competenţelor la Bacalaureat, din sesiunea august-septembrie.

La probele de evaluare a competențelor din cadrul celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului, s-au înscris 2.100 de candidați din județul Iași, însă doar 1.801 de absolvenți de liceu s-au prezentat la cele trei probe.

La proba de evaluare a competențelor în limba română s-au înscrie 688 de candidați și au absentat 85. Din cei care s-au prezentat, 276 au primit certificat pentru utilizator avansat al limbii, 177 de utilizator experimentat, iar 150 de utilizator mediu.

La proba orală de evaluare competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională s-au înscris 714 candidați, însă 122 dintre ei nu s-au prezentat. Astfel, 587 de candidați au susținut proba la limba engleză, 120 la limba franceză, 5 la limba italiană, iar la probele pentru limbile rusă și germană a participat câte un candidat . Cei mai mulți candidați au primit calificativul A2.

În ceea ce privește proba de evaluare a competențelor digitale, doar 606 candidați, din cei 698 înscriși, au participat la proba de examen. Dintre aceștia, 24 de candidați au obținut calificativul de utilizator experimentat, 103 de utilizator avansat, 231 de utlizator mediu, iar 228 au fost declarați utilizatori începători. 20 de candidați de la proba digitală au rămas fără calificativ.

Bacalaureatul se încheie vineri, 30 august, cu proba la alegere a profilului și specializării.

Afişarea rezultatelor se va face pe 2 septembrie, până la ora 12.00, urmând ca, în aceeaşi zi, să fie depuse contestaţiile, în intervalul orar 12.00 – 16.00. Rezolvarea contestaţiilor se va realiza între 3 şi 4 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 5 septembrie.

Peste 2.300 de candidaţi din județul Iași s-au înscris pentru sesiunea august – septembrie a examenului de Bacalaureat, dintre care 500 sunt elevi care au promovat examenul de corigență, iar peste 1.800 de elevi nu au promovat examenul de Bacalaureat din prima sesiune sau din anii anteriori.

La nivelul județului Iași, a doua sesiune a Bacalaureatului se va desfășura în șapte centre de examinare: Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași, Colegiul Tehnic „I.C. Ștefănescu” Iași, Colegiul Tehnic de Transporturi,  Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” Iași, Colegiul Tehnologic „Radu Cernătescu” din Iași, Colegiul Tehnic Căi Ferate „Unirea” Pașcani și Liceul teoretic „Ion Neculce” din Târgu Frumos.

 
 

 

Probe de foc pentru elevii din judeţul Iaşi

Luna decembrie îi întâmpină pe liceenii din judeţul Iaşi cu simularea examenului de bacalaureat şi a evaluării naţionale. La probele examenului de bacalaureat organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi s-au în...
de
 

 
 

Conferinţa Atitudine Pro Vulnerabili

Colegiul Sfântul Nicolae din cadrul Mitropoliei Moldovei, vă invită marţi la conferinţa „Atitudine Pro Vulnerabili”. Obiectivul dezbaterii este de a promova o atitudine socială decentă faţă de grupurile vulnerabile...
de
 

 
 

Aproape 170.000 de candidaţi, înscrişi pentru susţinerea examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie

Aproape 170.000 de candidaţi s-au înscris pentru susţinerea examenului de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2015, cu peste 7.000 mai mulţi decât în aceeaşi sesiune a anului trecut, potrivit unui comunicat de presă al...
de
 

 

 

BACALAUREAT 2014: Peste 67% dintre candidaţi, calificativul „experimentat” la proba orală de limba română

Peste 67% dintre candidaţii care s-au prezentat la proba orală de limba română a examenului de bacalaureat au obţinut calificativul „experimentat”, informează Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), după cent...
de
 

 
 

Examenul de bacalaureat începe pe 10 iunie

Examenul de bacalaureat începe pe 10 iunie cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se va desfășura până pe 12 iunie, potrivit unui ordin al ministrului Educației Na�...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi