Cultura

iunie 26, 2014
 

TIMPUL – O nouă vară fierbinte!

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , ,

Miercuri, 25 iunie, apare noul număr al revistei TIMPUL. O nouă vară fierbinte, editorialul semnat de directorul publicației, politologul Daniel Șandru, dă tonul unei ediții care abundă în subiecte care „ard”.

În această ediție, nume sonore semnează texte literare, analitice și de opinie:  Șerban Foarță, Emil Brumaru, Ramona Ardelean, Stelian Dumistrăcel, Alexandru Vakulovski, Radu Vancu, Caius Dobrescu, Bogdan Ulmu, Lucian Dîrdală.

Veți putea citi un interviu cu Paul Brummell, ambasadorul desemnat al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la București.

Consultați reacțiile despre topul vânzărilor la Salonul de Carte Bookfest, semnate de Alex. Ștefănescu, Bogdan Crețu, Daniel Cristea-Enache și alții. Aflăm împreună răspunsul la întrebarea Ce spune acest top despre publicul cititor din România?

Rubrica Polis adună articole despre „Dreapta promisă” – să fie oare, din start, compromisă? Răspund Dan Pavel, Sever Voinescu, Cristian Pătrășconiu, Dorel Șandor și Ioan Stanomir.

Sergej Kulina, pictor și sculptor eston, se confesează pentru prima dată în fața publicului din România, prin intermediul revistei TIMPUL. Citiți în rubrica Exclusiv despre lumea silențioasă a Chriștilor înlăcrimați, a madonelor arhetipale cu pruncii în brațe, un loc al dragostei, al păcii, în care nu există sfinți și păcătoși, ci mame și fii, tați și fiice, oameni cu destine tragice, dar plini de bunătate și iubire.

Noul număr TIMPUL este însoțit de un supliment literar special, ce conține texte originale de poezie, proză, critică și istorie literară, semnate, printre alții, de Radu Diaconu, Petru Popa, Adi Filimon, Claudiu Komartin, Dan Coman, Lia Faur și Mircea Gheorghe.

Revista TIMPUL poate fi vizualizată online sau descărcată în format PDF la adresa www.revistatimpul.ro și este distribuită în Iași, București, Sibiu, Cluj și Bacău.

 
 

 

Terminal nou la Aeroportul Iaşi

În urmă cu câteva zile, conducerea Aeroportului Internaţional Iaşi a anunţat inaugurarea noului terminal pentru pasageri. La evenimentul ce va avea loc sâmbătă, sunt invitate oficialităţi locale, dar şi de la Bucure...
de
 

 
 

Ieşenii au căldură în calorifere

Din cauza temperaturilor scăzute din ultima perioadă, ieşenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare au de sâmbătă căldură în calorifere. Cu toate acestea, nu toţii locatarii vor să beneficieze încă de a...
de
 

 
 

Mii de pelerini, prin ploaie, pe Calea Sfinţilor

Au îndurat vântul rece şi ploaia, arătând că vremea rea nu poate sta în calea credinţei lor. Mii de credincioşi au luat parte duminică seară la procesiunea Calea Sfinţilor, în care moaştele Sfintei Cuvioase Parasc...
de
 

 

 

Întâlnire cu poeta Ruxandra Cesereanu la Bistrot de Venise

Sâmbătă, 17 octombrie a.c., începând cu ora 16:00, selectul local veneţian Bistrot de Venise(Calle dei Fabbri, San Marco 4685, Veneţia) găzduieşte întâlnirea cu poeta Ruxandra Cesereanu şi cu traducătorul Giovanni ...
de
 

 
 

Angus Deaton a câștigat Premiul Nobel pentru Economie

Premiul Nobel pentru Economie pe anul 2015 a fost atribuit profesorului Angus Deaton, pentru analiza sa asupra consumului, sărăciei și bunăstării, a anunțat luni, la Stockholm, Comitetul Nobel. Născut în Edinburgh (Sco...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi