Cultura

octombrie 15, 2013
 

Personalități de cinci stele la Salonul de Carte Bookfest Iași

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , , ,

În cadrul primei ediții a Salonului de Carte Bookfest de la Iași, ieșenii se vor întâlni cu personalități de renume, precum Herta Muller,  Andrei Kurkov, Lucian Boia, Ioana Pârvulescu, Larry Watts și Emil Brumaru. Salonul de carte se va desfășura în perioada 25-27 octombrie, în Sala Pașilor Pierduți a Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași,  în cadrul Festivalului Internațional de Literatură și Traduceri Iași (FILIT).

Aproximativ 30.000 de volume îi vor aștepta pe vizitatorii Bookfest Iași, majoritatea cu reduceri de aproximativ 50% față de prețul din librării, aduse de cele mai importante edituri din țară –Humanitas, Polirom, Curtea Veche, Rao, Litera, Art, All, Corint, Nemira, Eikon, Trei, dar și puternice edituri locale ca Gama, Doxologia sau Adenium. Editura Humanitas a pregătit o serie de evenimente pentru toate gusturile.

Istoricul Lucian Boia va veni să prezinte ediția de colecție a volumului „Capcanele istoriei”  în compania lui Alexandru-Florin Platon, director al Centrului de Studii Europene din cadrul UAIC. Poetul Emil Brumaru își va prezenta volumul „Rezervația de îngeri”, iar Ioana Pârvulescu, laureata Premiului Uniunii Europene pentru Literatură 2013, va lansa romanul „Viitorul începe luni”. Profesorul Ștefan Afloroaei, director al Centrului de Hermeneutică din cadrul UAIC, le  va vorbi cititorilor despre volumul său „Privind altfel lumea celor absurde”, proaspăt lansat la editura Humanitas.

La 169 de ani de la nașterea lui Friedrich Nietzsche, editura Humanitas va prezenta noile apariții din seria dedicată filosofului: „Ştiinţa voioasă, Filozofia în epoca tragică a grecilor” și „Ecce Homo”; evenimentul va fi susținut de George Bondor, asistat de Ștefan Afloroaei, Liviu Antonesei și Alexandru-Florin Platon.

Istoricul Larry Watts vine la Iași ca să prezinte publicului cele două volume de succes despre perioada Războiului Rece, „Ferește-mă, Doamne, de prieteni” și „Cei din urmă vor fi cei dintâi”, apărute la editura RAO. Rectorul Academiei Militare, generalul locotenent Theodor Frunzetti, se întoarce la Iași cu volumul „Mareșali ai României”, pe care l-a coordonat și pe care editura îl lansează în premieră la Salonul de Carte Bookfest Iași. Gen.-lt. Frunzetti a fost, în perioada 2002-2003, locțiitor al comandantului Corpului 10 Armată cu sediul la Iași.

Editura Nemira propune iubitorilor de lectură două lansări: „Richter 8.9”, romanul polițist al tânărului autor Andrei Călăraș și monografia „Jung. Îndrăgostit de suflet”, de prof. dr. Lavinia Bârlogeanu.

Copiii vor avea și ei parte de momente dedicate lor, unul dintre ele fiind pregătit de editura Curtea Veche, care va organiza un atelier de lectură pentru cei mici și lansarea colecției „Cărțile Copilăriei”.

Cinematograful de artă gratuit Bookfest îi așteaptă pe cei interesați să vizioneze pelicule premiate la festivaluri internaționale, precum Poligamy (2009, comedie, Ungaria), Examenul (2011, dramă, Ungaria), Ungaria sălbatică (2011, documentar, Ungaria).

Intrarea în cadrul salonului și la toate evenimentele ce vor avea loc în perioada acestuia va fi gratuită. Programul zilnic va fi în intervalul orar 10.00 și 20.00.

Evenimentul se desfășoară sub egida Federației Editorilor din România, în parteneriat cu Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iași și Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București.

Autor: Anca TRANDAFIR, reporter Info APOLLONIA

 
 

 

Tramvaiul Literaturii, la plimbare prin oraş

Astăzi, în rondul din Târgu Cucu, a avut loc prezentarea celui de-al cincilea tramvai personalizat prin pictură, „Tramvaiul Literaturii ”. Inițiat de Asociația TramClub Iaşi, în colaborare cu National Paints, regia ...
de
 

 
 

S-a publicat programul FILIT 2015

Organizatorii Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT) au făcut public programul evenimentelor care se vor desfășura în perioada 2-4 octombrie 2015. Programul conține zeci de evenimente dedica...
de
 

 
 

Ediţia FILIT din acest an nu va mai avea loc

Organizatorii FILIT au anunţat în seara de 24 iunie că ediţia din acest an, programată la începutul lunii octombrie, nu va mai avea loc. Iată comunicatul transmis de Biroul de presa FILIT Iasi: «Organizatorii Festivalul...
de
 

 

 

De la festival la platformă literară: FILIT 2015

În holul Muzeului Literaturii Române – Casa Pogor, s-a desfășurat astăzi, de la ora 11.00, conferința de presă a Festivalului Internațional de literatură și traducere Iași – FILIT, care în 2015 ajunge la...
de
 

 
 

Lansarea aparițiilor editoriale din anul precedent din colecțiile editurii Universității

Miercuri, 18 februarie 2015, de la ora 18.00, la Librăria TAFRALI (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Corpul A, parter), va avea loc lansarea aparițiilor editoriale din anul precedent din colecțiile editurii Universit�...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi