Cultura

ianuarie 3, 2013
 

O altfel de istorie a literaturii române contemporane

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , ,
Editura SINGUR din Târgovişte lansează un proiect interesant la început de an. Este vorba de o istorie a literaturii române contemporane care va conţine recenzii, cronici sau semnalări de carte referitoare la cărţile unor autori de limbă română, scrise de-a lungul carierei acestora.
„Considerăm că în acest fel putem oferi o privire plurivalentă asupra operei unor scriitori deseori ignoraţi de istoriile literare scrise şi editate până acum de câte o singură persoană sau critic literar”, a afirmat directorul editurii, scriitorul Ştefan Doru Dăncuş.
 Lucrarea va fi tipărită în format A5 la Editura SINGUR şi va apărea în mai multe volume, în încercarea de a cuprinde cât mai mulţi dintre autorii contemporani. Fiecare din aceste volume va conţine câte 20 de autori şi va fi structurat pe secţiuni: proză, poezie, traduceri, teatru, eseu.
 Selecţia este făcută de un grup compus din: Grigore Timoceanu, Felix Nicolau şi Ştefan Doru Dăncuş. După care, urmează validarea acesteia, de către un juriu alcătuit din George Coandă, Vali Niţu şi George Terziu.
Aşadar, autorii care au editat cel puţin o carte, pot trimite un CV literar, o fotografie şi 3 (trei) pagini A4 cu recenzii, cronici sau semnalări de carte referitoare la operele lor. Se admit şi texte postate pe site-uri culturale sau bloguri. Ei pot să trimită şi scanări în format jpg ale primelor coperţi din volumul sau volumele editate, dar nu e obligatoriu. Adresa de expediere a materialelor este: [email protected].
Cei selecţionaţi trebuie să achite o taxă de coeditare în valoare de de 300 lei, preţ în care intră şi expedierea gratuită a 5 exemplare din lucrarea în care au apărut. Dacă vor dori să îşi completeze colecţia cu următoarele volume, preţul va fi discutat cu fiecare în parte, în funcţie de tarifele poştale.  Autorii din străinătate să ia legătura cu editura.Taxa poate fi plătită prin:
Card personal Banca Transilvania:
Card Banca Transilvania
Nume: BUMB GRIGORE MARINEL
Cont IBAN: RO 66 BTRL 01 601 201 P 945 81 XX
Banca Transilvania, Târgovişte
 
Plăţi externe (prin Western Union sau MoneyGram):
Nume: Grigore Marinel Bumb
CNP: 1680804244212
Loc. Târgovişte
Jud. Dâmboviţa
După efectuarea plăţii, trebuie să anunţaţi depunerea prin mail: [email protected] sau telefon: 072-444.35.87.
 Materialele pentru primul volum se primesc până la data de 15 ianuarie 2013, culese pe calculator, cu diacritice, font Times New Roman, corp literă 12, spaţiere între rânduri de 1,5, format word.doc., pe mail: [email protected] sau poştal, pe suport electronic (CD sau DVD) pe adresa: Editura SINGUR, O.P. 8, C.P. 19, loc. Târgovişte, jud. Dâmboviţa.
Primul volum va apărea până în data de 20 ianuarie 2013, urmând ca până la 1 februarie 2013 să fie expediat către autorii selecţionaţi. Din 1 februarie 2013 se va trece la realizarea următorului volum.
Lista autorilor selecţionaţi va fi publicată săptămânal, în fiecare sâmbătă, pe site-ul revistei Singur: www.revistasingur.ro şi pe site-urile de cultură partenere.




 
 

 

Poveşti româneşti transpuse în benzi desenate

Trebuie să recunoaştem faptul că fiecare dintre noi, chiar dacă suntem adulţi, putem fi în unele momente copii. Interesul pentru benzi desenate a crescut în România în ultimii ani. Mare succes au avut cele inspirate di...
de Laura Romila
 

 
 

GLOBUL DE CRISTAL DE LA KARLOVY VARY CÂŞTIGAT DE UN REGIZOR ROMÂN

Un film românesc a câștigat pentru prima dată Globul de Cristal, marele premiu al Festivalului Internațional de Film de la Karlovy Vary, Cehia. Este vorba despre pelicula regizorului Radu Jude, numită ″Îmi este indife...
de Laura Romila
 

 
 

Licitația de Vară Duplex Palatul Culturii, Iași – Athénée Palace Hilton, București

Licitația de Vară din data de 19 iunie (Duplex București – Iași) este prima licitație de artă din Iași. Evenimentul aduce iubitorilor și colecționarilor de artă o surpriză de proporții. O lucrare de top semnată d...
de Laura Romila
 

 

 

DUMITRU GRUMĂZESCU, OCROTITORUL MOŞTENIRII EMINESCIENE

Toată presa a titrat că a plecat dintre noi anticarul Dumitru Grumăzescu, astăzi, 8 iunie 2018, la orele 4.00 ale dimineţii. Parcă niciodată nu au fost mai uniţi ieşenii în a-l considera pe domnul Grumăzescu un simbo...
de Laura Romila
 

 
 

Hai la Ateneu!

Ateneul din Iaşi continuă să ne ofere cadouri culturale de mare artă. Luna iunie va debuta, aşa cum era de aşteptat, cu spectacole pentru cei mici. Domnul GOE, personajul neastâmpărat, născut din condeiul marelui scrii...
de Laura Romila
 

 




 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi