Cultura

iunie 17, 2014
 

Intrarea liberă la marile evenimente FIE Iași 2014!

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , , ,

Timp de 10 zile, Iașul devine Capitala Culturală a României, prin a doua ediție a Festivalului Internațional al Educației, Iași, 20-29 iunie. Atât ieșenii, cât și spectactorii din întreaga regiune, din România, Ucraina și Republica Moldova sunt așteptați la spectacole de teatru, film, muzică, carte, animație stradală, dans.

„În fiecare zi în intervalul 20 – 29 iunie FIE Iași 2014 propune publicului zeci de evenimente, care au loc în diferite locații emblematice pentru Iași: Centrul Vechi, Palatul Culturii, Ateneul Tătărași, Teatrul Național, biblioteci și universități, Palatul Copiilor, dar și în cartierele Alexandru cel Bun sau Tătărași. În paralel, marile evenimente vor fi televizate, cu ajutorul partenerilor noștri, iar unele vor fi transmise în direct în mediul online. Marea bucurie pe care putem să o oferim publicului nostru este ca intrarea la evenimentele mari ale acestei ediții FIE Iași 2014 să fie gratuită”, a declarat Dan Doboș, directorul FIE Iași 2014.

Astfel, GALA FIE, organizată în deschiderea festivalului, va putea fi urmărită în direct pe site-ul oficial FIE Iași 2014: www.fieiasi.eu. Sâmbătă, 21 iunie, Marșul Absolvenților se va încheia cu concertul Ian Anderson, unde vom putea asculta celebrele ritmuri Jethro Tull (intrarea liberă).
Duminică, 22 iunie, fastuoasa Gală a Premiilor Operelor Naționale va putea fi urmărită în direct pe TVR 2, iar luni și marți vă așteptăm pe Pietonalul Ștefan cel Mare, pentru proiecțiile în aer liber a două spectacole extraordinare: Cirque du Soleil și Dans contemporan cu Pina Bausch (intrarea liberă).
Miercuri, 25 iunie, Iașul organizează propriul Eurovision Show, spectacol oferit gratuit de Primăria Municipiului Iaşi, pentru ca joi să ne bucurăm de premiera Bolero a Operei Naţionale Române din Iaşi, pe scena din fața Palatului Culturii.
Festivalul se încheie în forță, cu 3 concerte extraordinare, la care accesul este liber: Concertul „Eugen Doga” (transmis în direct și la Cernăuți), spectacolul The Masterpiece și concertul extraordinar susținut de Filarmonica Iași și Filarmonica Chișinău.

Pe lângă aceste evenimente mari, în fiecare zi au loc zeci de evenimente în toate locațiile FIE Iași 2014, în care sunt implicați sute de artiști, copii și profesori. O notă deosebită o aduce Festivalul PERFORM – to fringe or not to fringe, pentru care găsiți pe site-ul www.fieiasi.eu programul complet.

Despre FIE Iași 2014

În perioada 20-29 iunie 2014, Primăria Municipiului Iași, alături de Fundația Iași – Capitală Culturală Europeană, organizează a doua ediție a Festivalului Internațional al Educației. Evenimentul se adresează atât publicului din România, cât și celui din regiunile vecine (Republica Moldova și Ucraina), precum și publicului european.
Detalii complete despre programul FIE Iași 2014 sunt publicate atât pe site-ul oficial www.fieiasi.eu, cât și pe pagina oficială de Facebook a festivalului: https://www.facebook.com/festivaliasi .
Repere FIE 2014:
• 20 iunie – Gala de Excelenţă FIE, în care va fi premiată excelenţa în educaţie. În cadrul Galei, cele cinci universităţi ieşene şi Inspectoratul Şcolar Judeţean vor acorda premii. De asemenea, primarul Iaşului va acorda premiul OMNIA
• 21 iunie – Marşul Absolvenţilor, în finalul căruia va fi organizat un concert extraordinar cu Ian Anderson (Jethro Tull)
• 22 iunie – Gala Premiilor Operelor Naţionale (eveniment transmis în direct pe TVR 2)
• 25 iunie – Concert Eurovision Show la Iași
• 26 iunie – Spectacol de operă „Bolero”, premieră a Operei ieşene în Piaţa Palatului Culturii
• 27 iunie – Concert extraordinar Eugen Doga, transmis în direct şi la Cernăuţi (Palatul Culturii)
• 28 iunie – The Masterpiece: muzică de film, lumini şi lasere (Palatul Culturii)
• 29 iunie – Concert extraordinar susţinut de Filarmonica Iaşi şi Filarmonica Chişinău

 
 

 

Victorie categorică în Copou

CSMS Iași a reușit o partidă perfectă împotriva formației CSU Craiova, în etapa a V-a din play-out-ul Ligii 1, în fața a 10.000 de ieșeni care au umplut stadionul „Emil Alexandrescu” din Copou. CSMS a câștigat c...
de
 

 
 

La un meci de play-off

CSMS Iași va juca în ultima etapă din sezonul regulat un meci capital pentru accederea în play-off-ul Ligii I. Trupa lui Nicolo Napoli se va duela mâine, în deplasare, cu formația Steaua București. Înaintea acestui mec...
de
 

 
 

Chirica a mai reglementat nişte intersecţii

Municipalitatea a anunţat noi reglementări de fluidizare a traficului din Iaşi prin autorizarea priorităţii de dreapta sau afişarea de verde intermitent pentru patru mari intersecţii din Iaşi. Proiectul „Sistemul de M...
de
 

 

 

Crucea Roşie a primit prima ambulanţă

La sfârşitul anului 2015, Crucea Roşie, filiala Iaşi a primit prima ambulanţă, adusă din Italia. Din 2016, această autoutilitară va fi pusă în funcţiune.Totodată, reprezentanţii Crucii Roşii speră să li amplifi...
de
 

 
 

Ajunşi la spital cu arsuri grave

Tot mai multe cazuri disperate ajung zilnic la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul ,,Sf. Spiridon” Iaşi. Doi bărbaţi din judeţul Suceava au fost transportaţi în stare gravă la spital, după ce au suferit a...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi