Cultura

mai 6, 2014
 

Festivalul Internaţional de Muzică Blues Con-Fusion (Fani Adumitroaie)

Mai multe articole de »
Postat de:

Festivalul Internaţional de Muzică Blues Con-Fusion (Fani Adumitroaie)

Ediţia a V-a, Suceava, 9-10 mai, Talcioc Cultural

Suceava devine capitala blues-ului pe parcursul a două seri, în cadrul unuia dintre cele mai importante festivaluri de blues din ţară, Blues Con-Fusion. Ediţia a V-a aduce pe scena Talcioc Cultural peste 25 de artişti de blues din ţară şi de peste hotare.

Blues Con-Fusion este singurul festival dedicat blues-ului din zona Moldovei și Bucovinei și singurul festival in-memoriam din țară. Blues Con-Fusion este, de asemenea, singurul festival ce se organizează într-un club, artiștii și publicul nefiind despărțiți de bariera formală impusă de o scenă mare.

Ediția a V-a, 2014, a acestui festival se va desfășura în perioada 9-10 mai, în Talcioc Cultural Suceava (gazdă primitoare a ediției din anul 2013). Pe scena Festivalului revin artiști care au fost onorat cu prezența și la edițiile anterioare, ca Vali ‘SirBlues’ Răcilă, Raul Kusak, Rareș Totu, Joe Rusi, Hanno Höfer, Claudiu Purcărin sau Clay Windham (SUA), dar vor concertează în premieră și artiști autohtoni sau de peste granițe: Dean Bowman (SUA) Ana Radzic & Blue Family (Serbia), Marcian Petrescu, Călin Țurcanu ‘Cyfer’. „Au existat deja patru ediții ale unui festival dedicat memoriei artistului care a fost Fani Adumitroaie, reunite sub genericul “MusicFest”. Acestea au avut loc în Suceava București (2002, 2003). Din 2013 am reușit să-l readucem acasă, la Suceava, în două seri cu totul speciale, cu invitați de marcă din lumea blues-ului autohton și cu câțiva invitați de peste hotare. Din 2014, festivalul va purta titulatura de “BLUES CON-FUSION”, acesta fiind și titlul casetei pe care Fane Adumitroaie, împreună cu bunul său prieten Vali ‘SirBlues’ Răcilă, au editat-o înainte ca unul dintre ei să plece pe alt drum.” Spun organiyatorii festivalului.
„Fani Adumitroaie a fost artist plastic, grafician și interpret de blues. Acesta și-a dezvoltat în timp o tehnică foarte personală de a cânta blues, manieră prin care <<filtra>> piese Hendrix, Rolling Stones sau Bob Dylan. Așa cum arată și numele albumului său, <<Blues Con-fusion>>, proiectele lui Fane erau legate de îmbinarea blues-ului cu alte genuri muzicale. Cum era ca om? Un prieten foarte bun, devotat, un om care emana căldură și prin voce, și prin privire. În ultimul timp, un om cu experiență, care adună în jurul său o serie de copii ce băteau la <<porți>>, cum ar fi Codrin Buliga, care a cântat la festival, sau Mircea ‘Joe’ Rusi, care se află acum în Norvegia.” – sunt cuvintele prietenului său, Vali Răcilă.
PROGRAMUL FESTIVALULUI ȘI A ARTIȘTILOR

VINERI, 9 mai 2014

ora 21.00

Vali ‘Sir Blues’ Răcilă (România – multiple chitări, voce, muzicuță)

Handmade blues, unul dintre puținii păstrători ai blues-ului tradițional acustic, un povestitor prin definiție.

ora 22.30CYFER TRIO (România) (Cyfer – chitară, voce; Dan Saghin – bass, Claudiu Purcărin – tobe). Cyfer este un chitarist extrem de stylish și inventiv,considerat de critica de specialitate ca fiind unul dintre cei mai importanți ai generației noi, iar secția ritmică una dintre cele mai “colorate” din parte asta de lume. Electric blues de la John Lee Hooker la piese proprii.

ora 24.00

MIDNIGHT EXPRESS (România) (Rareș Totu – guitar & vocals, Raul Kusak – hammond organ, keys & vocals, Adi Tetrade – drums, Seby Yoo – bass) featuring. Dean Bowman (SUA). Membrii grupului MIDNIGHT EXPRESS au primit de-a lungul carierei lor individuale numeroase premii și mențiuni pentru virtuozitate, fiind adevarate repere în muzica din România. În 2007, alături de mai vechea lor colaboratoare Joanna Hartescu, au deschis concertul Deep Purple de pe stadionul Cotroceni. Vocalistul american Dean Bowman este, potrivit publicațiilor de specialitate, un „vocal-mentalist,” „un cântăreț de jazz cu sufletului unui star rock”.

SÂMBĂTĂ, 10 mai 2014

Ora 21.00

CLAY WINDHAM PROJECT (USA) (Clay Windham – chitară, voce, Dan Saghin – chitară bass, Claudiu ‘Nașu’ Purcărin – tobe). Un trio excepțional, în care instrumentele se îmbină în sunete de New Orleans, de la blues, soul, swing până la world music.

Ora 22.30

BLUE FAMILY feat. ANA RADZIC (Serbia). Un grup din Serbia, obișnuit al scenelor importante de gen din Europa, ce a înregistrat unul dintre albumele sale live în România. Ana Radzic este un artist cunoscut pentru feelingul special și tehnica impecabilă în a sufla în muzicuțe.

Ora 24.00

JOE RUSI TRIO (Norvegia) (Joe Rusi – chitară, voce, Kjell Martin Simes – tobe, Frank Øverland – chitară bass). Elevul, discipolul, fiul adoptive al lui Fane vine, din nou, pentru a onora memoria părintelui său. No. 1 în Norvegia, țara sa adoptivă, cu multe distincții importante și un CV artistic impresionant, cu un repertoriu bogat și variat interpretat într-o manieră proprie și autentică în același timp, Joe este, cu siguranță, un nume cu care veți rămâne mult timp în memorie.

În afară de aceste nume stabilite, vor exista și invitați-surpriză, Hanno Höfer și Ryan Donahue (SUA) fiind doar câteva nume ce și-au anunțat intenția de a participa la eveniment.

Intrarea la Festival

A current really dark large http://www.meda-comp.net/fyz/cipro-from-canada.html say mixtures before holds.

se face în fiecare zi, de la ora 20.00, în baza achiziției biletelor sau abonamentelor.

 
 

 

Zbor direct Iași-Londra Heathrow, cu Blue Air, începând din luna mai

Aeroportul Iași și compania Blue Air anunță deschiderea noii rutei directe Iași-Londra, Aeroportul Heathrow, în data de 18 mai 2021. Zborul Iași-Heathow (și retur) va avea trei frecvențe pe săptămână: marți, joi ...
de Laura Romila
 

 
 

177 DE CAZURI NOI DE CORONAVIRUS IN JUD. IASI

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 21 martie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 36703 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 177 de cazuri în plu...
de Laura Romila
 

 
 

AFACERE DE NIŞĂ

Afacerile de success din vestul Europei au intrat şi pe piaţa ieşeană. Doi antreprenori au deschis spălătătorii cu autoservire în care oamenii işi pot curaţ  hainele, păturile şi pilotele.  Ideea a prins repede ia...
de Laura Romila
 

 

 

CASE HOBBIT LA DOBRENI

Afacere de nişă unică în zona Moldovei. O tânără familie din comuna Dobreni, jud. Neamţ  a construit şase căsute hobbit. Locuinţele din lemn şi lut atrag ca un magnet turişti din toată ţara. Vizitatorii spun că...
de Laura Romila
 

 
 

Prima cursă de linie din Iași spre Dublin

Este vorba despre două zboruri pe săptămână (luni și joi) spre capitala Irlandei – Dublin. Noua rută va fi operată începând cu data de 26 aprilie 2021, cu o aeronavă de tip Airbus A-320. Prețurile pentru un segmen...
de Laura Romila
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi