Cultura

iulie 29, 2013
 

Expoziția de fotografie „Doi” vorbește despre pereche și forța ce se naște din unire

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , ,

Luni, 29 iulie, are loc deschiderea expoziției „Doi”, de la ora 19.00 în Atrium Palas. 35 de membri ai Clubului Fotografilor de la Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi și-au expus fotografiile în Palas pentru a ieși în întâmpinarea ieșenilor.

„Încercăm să venim mai aproape de oameni, de privirile lor, să inițiem un dialog mijlocit de imagini. Credem în puterea fotografiei de a transmite un mesaj puternic și durabil și sperăm ca imaginile pe care le-am ales în cadul Clubului să își ducă misiunea la bun sfârșit”, a declarat Cristina Iliescu, membră a Clubului Fotografilor din Iași.

Expoziția are loc în Atrium Palas pentru că a devenit un spațiu consacrat în lumea expozițiilor de fotografii, pictură, concerte de muzică clasică și modernă ieșeană. Cu prilejul acestei expoziții, fotografii încearcă să le atragă atenția cumpărătorilor dinspre magazine spre fotografii.

„Ne-am bazat de asemenea pe succesul primei expoziții de fotografie organizate aici. Am avut parte de o susținere extrem de pozitivă din partea departamentului de marketing, motiv pentru care atât Clubul Fotografilor, cât și Asociația Youth Euromanian Association au decis că acest spațiu este propice pentru această manifestare”, a precizat Cristina Iliescu.

Numele expoziției a fost ales în urma unei ședințe a membrilor Clubului. „Vorbim de «Doi» ca pereche și de forța ce se naște din unire. În «Doi», viața poate fi luată în piept mai ușor, devenind mai frumoasă. «Doi» reprezintă echilibrul pe care îl căutăm cu toții, în viață, dar și lupta contrariilor. «Doi» reprezintă Ying și Yang, imaginile a doi tineri sau doi bătrâni, doi porumbei sau doi pomi, două umbre pe pământ sau doi nori pe cer care îți dau un sentiment de liniște și te fac să simți trăinicia și veșnicia sentimentelor”, a mai precizat Cristina Iliescu.

La vernisajul expoziției, Radu Nastas, reprezentantul Asociației Youth Euromanian Association, va prezenta demersul social și cultural al Asociației și colaborarea cu departamentul de marketing de la Palas și cu oamenii din Clubul Fotografilor. Semnificațiile subtile ale imaginilor și simbolistica lui «Doi» vor fi abordate în cadrul intervențiilor semnate de Cristina Iliescu și Mihai Cantea. Deschiderea expozitiei va fi marcată de un microrecital de pian de la ora 19.00, susținut de două eleve: Ștefana Grosu, elevă la Școala Spectrum și Dimitria Oprea, elevă la Școala Waldorf.

Fotografiile nu sunt de vânzare, însă doritorii de fotografie pot contacta autorii prin intermediul Clubului Fotografilor pentru a putea achiziționa imaginile din expoziție.

Expoziția „Doi” este cea de-a doua manifestare organizată de Clubul Fotografilor în Atrium Palas Mall, prima având loc în primăvara acestui an sub titlul „Mereu tineri”. Clubul Fotografilor intenționează să mai organizeze și pe viitor evenimente de acest gen pentru a obișnui oamenii cu arta din fotografii.

Expoziția este pusă la dispoziția publicului până pe 11 august, programul zilnic fiind de la ora 10.00 la 22.00.

Autor: Anca TRANDAFIR, reporter Info APOLLONIA

 
 
 

 

O nouă expoziţie de pictură în Iaşi

Orice iubitor de artă poate vizita până pe 31 august,  Expoziţia de pictură ,,EmiNeTo” din cadrul Galeriei de Artă Grand Hotel Traian. Autorul operelor de artă este Sabo-Bucur Marius Nicolae, absolvent  al Liceului d...
de
 

 
 

Celebrarea spiritului naţional

Anul trecut, evenimentele dedicate zilei naţionale la Iaşi au înregistrat un record de audienţă, de peste 10.000 de persoane. Nici anul acesta, Iaşul nu se va lăsa mai prejos, după cum a declarat primarul Mihai Chirica....
de
 

 
 

Festivalul „Teodorenii”, la a doua ediţie

Concurs de traduceri şi creaţii literare, expoziţii, spectacole de teatru, degustări de vin şi dezbateri pe diferite teme, toate acestea şi nu numai îi vor aştepta pe ieşeni la Festivalul „Teodorenii”. Aflat la a d...
de
 

 

 

Dali şi Divina Commedia

Zilele acestea ieşenii au prilejul de a vizita expoziţia „Salvador Dali – Divina Commedia”, găzduită de Muzeul Unirii. Vernisajul expoziţiei a avut loc joi, 21 octombrie şi s-a bucurat de o prezenţă numeroasă a i...
de
 

 
 

Pelerinaj, de la Iaşi la Barbizon

Simezele Galeriilor de Artă ale Ateneului Tătărași au găzduit joi seara un eveniment plastic deosebit, vernisajul expoziţiei „Pelerinajul cultural”. Expoziţia de pictură propune o parte din lucrările realizate de p...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi