Cultura

septembrie 6, 2013
 

Arta și zborul se împletesc la Hangariada

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , , , , , ,

Vineri, 6 septembrie, de la ora 11.00, începe a doua ediție a Festivalului de artă și zbor Hangariada. Festivalul este organizat de Cafeneaua Maideyi și Aerodromul „Alexandru Matei” din Iași și va cuprinde numeroase activități pentru pasionații de artă și zbor, precum zboruri, salturi cu parașuta, concerte, teatru, ateliere de improvizație și expoziții. Pe lângă cele trei zile de zboruri și salturi de la 3000 de metri, pe scena Hangariadei vor concerta în primele două seri artiști din București, Cluj și Iași precum Live Vintage Piano Jazz – Anca Sigartău și Manuela Cara, Danaga, Rava, Glasgow, The Kryptonite Sparks și Beat Poetry.

În prima zi a festivalului vor avea loc, începând cu ora 11.00, la Aerodromul „Alexandru Matei”, zboruri și salturi cu parașuta, iar de la ora 20.00 actorii Ovidiu Ivan și George Enescu vor juca piesa „Zaruri și cărți”, un spectacol plin de umor care prezintă discuția unui patron de cazino și a angajatului lui. De la ora 21.30 până la miezul nopții cei prezenți vor petrece la cele trei concerte susținute de Live Vintage Piano Jazz, Kryptonite Sparks și Danaga, după care seara se va încheia cu o petrecere.

Sâmbătă, 7 septembrie, de la ora 11.00 vor fi din nou zboruri și salturi cu parașuta după care vor urma un spectacol de improvizație susținut de Trupa Idiot și trei concerte (Glasgow, Rava, Beat Poetry).

Duminică, 8 septembrie, după salturile și zborurile cu parașuta participanții se vor juca și vor socializa. Festivalul se va încheia cu expoziția de sculptură semnată de artistul Titus Ivan.

În toate cele trei zile vor fi susținute cursuri gratuite de inițiere în tainele aeronauticii, participanții vor analiza „live” orice aparat de zbor, primind toate explicațiile necesare. Cei care nu vor să zboare pot afla mai multe informații cu privire la funcționarea unui aparat de zbor și a tehnicilor elementare de zbor de la un instructor de zbor.

Cei care doresc să continue cu acest sport vor putea să urmeze cursuri în vederea obținerii licenței de parașutist, pilot pentru planor, avioane ușoare, PPL (Private Plane License) și CPL (Commercial Plane License). Cei mai curajoși vor putea face salturi cu parașuta, în tandem, beneficiind de reduceri în urma achiziționării voucherelor oferite de Cafeneaua Maideyi.

Ulterior, cei care au achiziționat vouchere de zbor vor fi direcționați pe intervale orare către fiecare din activitățile propuse (planorism mosor, avioane ușoare, planorism tractare avion sau planorism acrobatic).

Accesul în spațiul de desfășurare a Hangariadei este liber în toate cele trei zile, până la ora 19:00. Începând cu ora 19:00, accesul se va face pe baza unui biletul. Prețul unui bilet este 20 lei și permite accesul la toate evenimentele Hangariadei (teatru, concert, after party), pe toată durata festivalului. Biletele s-au putut achiziționa de la Cafeneaua Maideyi și celelalte TicketPoint-uri Hangariada (Art House Central, Magazinul Klipa, Master Club, Arte Bar, Librăriile Cărturești, Red Pipes).

Autor: Anca TRANDAFIR, reporter Info APOLLONIA

 
 

 

O nouă expoziţie de pictură în Iaşi

Orice iubitor de artă poate vizita până pe 31 august,  Expoziţia de pictură ,,EmiNeTo” din cadrul Galeriei de Artă Grand Hotel Traian. Autorul operelor de artă este Sabo-Bucur Marius Nicolae, absolvent  al Liceului d...
de
 

 
 

Festival internaţional de Muzică pentru Copii, la Iaşi

Asociaţia Music for Kids şi City Hall Iaşi organizează a 7-a ediţie a Festivalului internaţional de Muzică pentru Copii şi Adolescenţi. Evenimentul este o competiţie de interpretare care are drept scop promovarea tine...
de
 

 
 

Spectacolele lunii ianuarie, Teatrul Național Iași

Debutul noului an la Iași va fi marcat de o serie de spectacole de teatru ce promit să mențină vie iubirea de frumos a ieșenilor. Teatrul Național „Vasile Alecsandri” ne oferă, pe 7 ianuarie, piesa „Schimbarea”, ...
de
 

 

 

Celebrarea spiritului naţional

Anul trecut, evenimentele dedicate zilei naţionale la Iaşi au înregistrat un record de audienţă, de peste 10.000 de persoane. Nici anul acesta, Iaşul nu se va lăsa mai prejos, după cum a declarat primarul Mihai Chirica....
de
 

 
 

Festivalul „Teodorenii”, la a doua ediţie

Concurs de traduceri şi creaţii literare, expoziţii, spectacole de teatru, degustări de vin şi dezbateri pe diferite teme, toate acestea şi nu numai îi vor aştepta pe ieşeni la Festivalul „Teodorenii”. Aflat la a d...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi