Administratie

octombrie 29, 2015
 

Parfum de tei de import prin Primărie

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , , ,

O parte din proiectele Consiliului Local aflate în derulare, au fost dezbătute astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, desfăşurată la sediul Primăriei Iaşi. Un prim proiect abordat în cadrul conferinţei a fost cel legat de replantarea teilor pe bulevardul Ştefan cel Mare. S-au amintit pepinierele din România – Ştefăneşti, Vaslui, dar şi din afara acesteia- Olanda, Ungaria şi Italia, locuri unde s-au vizualizat arbori care pot fi plantaţi. Au fost luate în considerare condiţiile de natură urbană, legate de aspect, dar şi de natură ştiinţifică, de posibilitatea de adaptare a speciilor care vor fi aduse în condiţiile noastre climatice.

S-a hotărât să fie aduşi 120 de arbori din Italia, preţul unui copac ajungând la 170 de euro, iar taxele totale de transport fiind în jur de 2000 de euro.

În cadrul Consiliului Local mai sunt demarate 30 de proiecte. Printre acestea se numără rectificarea bugetului local, taxele speciale pentru autorizarea activităţii de administrare de clădiri, dar şi schimbarea organigramei primăriei municipiului Iaşi, în sensul înfiinţării unor noi servicii. Unul dintre acestea va fi cel de coordonare programe culturale.

Alt nou serviciu va fi cel de relaţie comunitară şi relaţii publice, care vine în sprijinul comunităţii, având legătură cu mediul de afaceri şi al promovării Iaşului, dar şi un compartiment dedicat tinerilor.

Consiliul local a reuşit să finalizeze selecţia şi finanţarea ONG- urilor preocupate de proiecte referitoare la tinerii cu dizabilităţi, proiecte care ajung la valoarea de 2600 lei. Alţi beneficiari ar fi cei din generaţia online, expoziţii de artă contemporană şi proiecte dezvioltate în spaţiul public din Iaşi, urmate de o serie de alte fundaţii. Suma totală alocată este 1,5 miliarde lei.

Diana Mihai

 
 

 

Rocadă între salcâmi şi tei

Teii se întorc, la sfârşitul acestei săptămâni, pe bulevardul Ştefan cel Mare din Iaşi. În urma unei dezbateri publice, vocile a 13.000 de ieşeni au convins autorităţile să se revanşeze pentru ceea ce mulţi au co...
de
 

 
 

Îmbulzeală la Liturghia de Sfânta Parascheva

De la prima oră a dimineţii de miercuri, mii de pelerini din întreaga ţară s-au adunat pe esplanada din curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi. Aceştia au asistat la Sfânta Liturghie oficiată cu ocazia hramului Sfint...
de
 

 
 

11 proiecte au fost aprobate în ședința ordinară a Consiliului Local

Luni, 26 august, de la ora 12.00, în Sala Mare a Primăriei Municipiului Iași a avut loc ședința ordinară în urma căreia au fost aprobate în unanimitate 11 proiecte, printre care proiectul de hotărâre privind rectific...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi