Lumea medicală dezbate de decenii întregi beneficiile pe care vinul roșu le aduce sănătății omului. La ora actuală, un biochimist australian susține că a conceput un vin special, care conține foarte mulți antioxidanți și poate trata un număr mare de afecțiuni. Biochimistul a brevetat o serie de compuși pe care i-a creat în timpul procesului de vinificație despre care afirmă că au un rol antiinflamator, ajutând la combaterea unor afecțiuni cum ar fi artrita sau oboseala cronică.
Cu toate că o serie de cercetări sugerează că o doză mică de vin consumată în fiecare zi poate ajuta bărbații să trăiască mai mult și poate proteja contra afecțiunilor cardiace, aceste studii au fost combătute de cadrele medicale care subliniază pericolele asociate consumului de alcool. Australianul este de părere că băutura creată de el aduce beneficii concrete sănătății omului. Procesul permite ca acest antioxidant, care există deja în vin, să atingă un nivel mult mai mare, unde efectele benefice sunt evidente.
Sursa: www.descopera.ro
Autor: Marius-Constantin POPA, Redactor Info APOLLONIA