Cancerul de prostată reprezintă cel mai răspândit tip de cancer printre bărbați. La ora actuală, o echipă de specialiști americani a descoperit că atunci când roșiile și soia sunt consumate împreună, acestea au capacitatea de a reduce riscul de a suferi de acest tip de cancer mai mult decât atunci când fiecare dintre aceste două alimente sunt consumate separat.
Cu toate că este cel mai întâlnit tip de cancer la bărbați, cancerul de prostată are o rată de supraviețuire de aproape 100 de procente dacă este detectat în fază incipientă. La bărbații mai în vârstă, este de multe ori un cancer care se dezvoltă lent, iar mulți bărbați preferă să vegheze dezvoltarea sa în locul tratamentului cu radiații și celui realizat prin intervenție chirurgicală, ce au adesea efecte adverse neplăcute.
În statele unde soia este consumată regulat, incidența cancerului de prostată este mult mai scăzută. Rezultatele cercetării actuale sugerează că trei-patru porții de roșii săptămânal și una-două porții de produse pe bază de soia consumate în fiecare zi ar putea proteja împotriva acestui tip de cancer, afirmă cercetătorii. De asemenea, specialiștii susțin că rezultatele cercetării scot în evidență importanța consumului unei varietăți de fructe și legume. Este recomandat consumul unei roșii în defavoarea unui supliment cu licopen. Este, de asemenea, recomandat consumul laptelui de soia decât al isoflavonelor din soia. Atunci când cineva consumă un aliment întreg, se expune la toți compușii bioactivi care luptă contra cancerului.
Sursa: www.descopera.ro
Autor: Marius-Constantin POPA, Redactor Info APOLLONIA