Femeile din China care au consumat varză, broccoli și legume crucifere cu frunze verzi și-au îmbunătățit șansa de a supraviețui cancerului mamar, față de alte femei care nu consumaseră asemenea alimente, afirmă un studiu efectuat în Statele Unite. Cercetarea a fost realizată pe baza informațiilor colectate de la peste 4.000 de paciente chineze având vârste cuprinse între 20 și 75 de ani și care au supraviețuit cancerului de sân după ce fuseseră diagnosticate în perioada 2002-2006.
Rezultatele au indicat că femeile care consumaseră mai multe legume crucifere (din familia verzei), vreme de 3 ani de la diagnostic, au înregistrat o scădere a riscului de deces, din orice cauze, cu 27-62 de procente, față de femeile care nu incluseseră acest alimente în regimul lor. Riscul celor dintâi de a muri de cancer la sân a scăzut cu 22 de procente, iar în unele cazuri chiar și cu 62 de procente, iar șansele de reapariție a cancerului la sân a scăzut cu 21-35 de procente.
Experții sunt de părere că rezultatele cercetării sugerează că persoanele care supraviețuiesc acestui tip de cancer ar trebui să ia în considerare consumul de crucifere precum varza, conopida, broccoli și legumele cu frunze verzi, din aceeași familie. Totodată, cercetătorii au evidențiat faptul că regimurile alimentare ale femeilor din China și ale celor din Vest variază. În China se consumă frecvent legume crucifere precum napii și varza chinezească, iar în Statele Unite și țările din Occident se mănâncă varză de Bruxelles și broccoli. În orice caz, cantitatea de legume crucifere consumate este mult mai mare printre femeile din China. Oamenii de știință urmează să investigheze în continuare rolul unor compuși bioactivi – izotiocianaţi şi indoli – prezenți în aceste legume.
Sursa: www.descopera.ro
Autor: Marius-Constantin POPA, Redactor Info APOLLONIA