Un producător britanic de dulciuri a descoperit o modalitate prin care poate fabrica un tip de ciocolată ce nu se topește pe vreme caniculară. Ciocolata „termorezistentă”, așa cum o numesc creatorii ei, își păstrează consistența chiar și după ce a fost expusă la temperaturi de 40 de grade Celsius, timp de trei ore.
Desertul a fost creat în centrul de cercetare și dezvoltare al companiei Cadbury, de lângă Birmingham, Marea Britanie, informează popsci.com. Secretul constă într-o modalitate inovativă de descompunere a particulelor de zahăr în unități mai mici, reducând astfel cantitatea de grăsimi care le acoperă, ceea ce determină o creștere a rezistenței la căldură.
Cei care se vor bucura de noul desert nu vor fi însă britanicii, întrucât Cadbury a luat decizia de a distribui ciocolata numai în țările cu un climat călduros, precum India sau Brazilia, și mai ales în cele mai puțin dezvoltate, unde lanțurile de aprovizionare nu sunt echipate pentru a face față fluctuațiilor de temperatură.
Autor: Smaranda Năstasă