Social

December 1, 2012
 

Ciocolata viitorului: nu se topește nici la 40 de grade

Mai multe articole de »
Postat de:
Tags: , ,
Un producător britanic de dulciuri a descoperit o modalitate prin care poate fabrica un tip de ciocolată ce nu se topește pe vreme caniculară. Ciocolata „termorezistentă”, așa cum o numesc creatorii ei, își păstrează consistența chiar și după ce a fost expusă la temperaturi de 40 de grade Celsius, timp de trei ore.

Desertul a fost creat în centrul de cercetare și dezvoltare al companiei Cadbury, de lângă Birmingham, Marea Britanie, informează popsci.com. Secretul constă într-o modalitate inovativă de descompunere a particulelor de zahăr în unități mai mici, reducând astfel cantitatea de grăsimi care le acoperă, ceea ce determină o creștere a rezistenței la căldură.

Cei care se vor bucura de noul desert nu vor fi însă britanicii, întrucât Cadbury a luat decizia de a distribui ciocolata numai în țările cu un climat călduros, precum India sau Brazilia, și mai ales în cele mai puțin dezvoltate, unde lanțurile de aprovizionare nu sunt echipate pentru a face față fluctuațiilor de temperatură.

Autor: Smaranda Năstasă




 
 

 

Iaşul a transmis ultimele raportări ale pagubelor din agricultură

Săptămâna aceasta, reprezentanţii Direcţiei pentru Agricultură din Iaşi au informat Guvernul cu privire la ultimele date comunicate din teritoriu referitor la pagubele produse în agricultură. Situaţia centralizată a ...
de
 

 
 

Schimbările bruşte de temperatură pot afecta sănătatea

Fluctuaţiile de temperatură ne pot afecta sănătatea. Şocul termic este resimţit în special de cei care suferă de boli cronice. Durerile reumatice şi de cap, tahicardia şi creşterea tensiunii arteriale, sunt principal...
de
 

 
 

Canicula a făcut ravagii în județ

Situație alarmantă pentru fermierii ieșeni. Pe zi ce trece, procentul culturilor distruse din cauza temperaturilor din ce în ce mai mari capătă proporții îngrijorătoare. Încă zece mii de hectare din terenurile agrico...
de
 

 

 

Alertă de caniculă la Iaşi!

Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului „Sf. Spiridon” din Iaşi face faţă cu greu numărului mare de pacienţi aduşi de valul de căldură. Sute de persoane au ajuns la spital din cauza faptului că nu au ţinut cont ...
de
 

 
 

Ciocolata consumată în timpul curelor de slăbire favorizează pierderea în greutate

Persoanele care continuă să consume alimentele preferate, precum ciocolata, în timpul curelor de slăbire,  prezintă mai multe şanse să piardă în greutate. Cercetările de până în prezent au arătat că persoanele ...
de
 

 




 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi