Social

martie 1, 2013
 

Ce mâncare provoacă cel mai des intoxicaţii alimentare?

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , ,

Maioneza, carnea sau laptele sunt unele dintre alimentele despre care se știe că duc de cele mai multe ori la apariția problemelor digestive, atunci când nu sunt păstrate la rece. Totuși, o nouă cercetare indică faptul că, de cele mai multe ori, intoxicațiile alimentare sunt provocate de legumele cu frunze verzi, precum salata.

Cercetarea estimează că, timp de un deceniu, între 1998 și 2008, peste 1.400 de americani au decedat ca urmare a intoxicațiilor alimentare. Carnea a fost responsabilă pentru mai mult de 25 de procente dintre aceste decese, lactatele (dar și ouăle) au dus la peste 14 procente de decese, în timp ce consumul legumelor a provocat peste 16 de procente de decese. Cu toate acestea, mai mult de jumătate dintre intoxicațiile alimentate au fost provocate de legume, care în deceniul menționat au îmbolnăvit aproape 5 milioane de persoane.

Legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, au fost considerate cele mai responsabile, ducând la îmbolnăvirea a peste 2 milioane de persoane. Prin comparație, doar 3.4 procente (peste 330.000 de îmbolnăviri) din cele 9.6 milioane de cazuri de intoxicații au fost cauzate de consumul de crustacee. Cu toate acestea, autorii cercetării au explicat că riscul de îmbolnăvire este destul de mic și cel mai important lucru pe care oamenii trebuie să îl facă pentru a se apăra de intoxicațiile alimentare este să se asigure că alimentele au fost spălate înainte de preparare.

 

Sursa: www.descopera.ro

Autor: Marius-Constantin POPA, Redactor Info APOLLONIA

 





 
 

 

Substanțele nutraceutice și alimentele funcționale – o nouă abordare în prevenția bolilor cronice

Termenul nutraceutic a fost propus de către Stephen DeFellce, fondator şi preşedinte al Fundației Pentru Inovaţie situată in Cranford, New Jersey, în 1979 şi combină cuvântul nutriţie cu farmaceutic. Nutraceuticul es...
de
 

 
 

Cum se pregătesc ieşenii pentru iarnă

Odată cu venirea toamnei, gospodinele îşi pregătesc cămara pentru iarnă. Tarabele sunt pline cu legume şi fructe de sezon, iar ieşenii stau la rând pentru a le achiziţiona. Cine munceşte toamna, are ce mânca iarna! ...
de
 

 
 

Legume și fructe recomandate pentru vedere

Alimentele pe care le consumăm influențează în mod decisiv starea sănătății, echilibrând organismul dacă dieta este adecvată. În ceea ce privește vederea, există anumite ingrediente deosebit de benefice, care o î...
de
 

 

 

Dietele bogate în legume pot să încetinească declinul cognitiv la vârsta a treia

Dietele bogate în frunze proaspete de salată, fasole, fructe de pădure şi cereale integrale au potenţialul de a încetini procesul de îmbătrânire a creierului şi declinul cognitiv la persoanele de vârsta a treia, potr...
de
 

 
 

Primele efecte ale reducerii TVA: Vânzările de alimente au crescut cu 17%

Reducerea TVA la alimente a determinat o scădere medie a preţurilor de 11% şi o creştere de 17% a numărului de produse vândute, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare Nielsen. „Preţurile au scăzut ...
de
 

 




 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi