Educatie

September 3, 2014
 

Locuri libere pentru burse doctorale în cadrul filialei ieșene a Academiei Romane

Mai multe articole de »
Postat de:
Tags:

Academia Română, Filiala Iaşi anunţă lansarea unui nou concurs de burse doctorale în cadrul proiectului „Inovare şi dezvoltare în structurarea şi reprezentarea cunoaşterii prin burse doctorale şi postdoctorale (IDSRC – doc postdoc)”, POSDRU/159/1.5/S/133675, finanțat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, PROPUNERI DE PROIECTE STRATEGICE nr. 159 „Sprijin pentru doctoranzi și cercetători postdoctorat”, AXA PRIORITARĂ 1 „Educația și formarea în sprijinul creșterii economice și dezvoltării societății bazate pe cunoaștere”, DOMENIUL MAJOR DE INTERVENȚIE 1.5 „Programe doctorale şi post-doctorale în sprijinul cercetării”.
Proiectul a debutat în luna aprilie 2014, beneficiind deja de un număr de 128 de bursieri doctoranzi și postdoctoranzi. Obiectivul său principal constă în sprijinirea cercetării doctorale și postdoctorale în specializările filosofie, științe sociale și umaniste (antropologie, bioetica, economie, litere, psihologie si științe ale educației, științe politice și relații internaționale, sociologie, studii culturale, știintele cogniției, știinte ale comunicării, științe istorice, științe juridice etc.). Sunt sprijiniți, de asemenea, și doctoranzii și doctorii specializați în științe tehnice și exacte care abordează și din perspectiva filosofică, etică, sociologică sau economică probleme specifice domeniului lor de cercetare.
Pentru îndeplinirea obiectivului sunt scoase la concurs un număr de 13 burse doctorale pentru doctoranzi cu frecvenţă înmatriculaţi în luna octombrie 2014 în anul al II-lea și al III-lea de studii universitare de doctorat, durata bursei fiind de 11 luni cu un cuantum de 1800 lei/lună. Activitatea de cercetare şi de formare a noilor bursieri se va desfăşura în cadrul umătoarelor grupe de cercetare interdisciplinară: GC03. Piețe emergente – tendințe în condițiile crizei economice actuale (1 loc); GC04. Competitivitate și inovare în managementul organizației bazate pe cunoaștere (1 loc); GC06. Teorii și practici psihologice și educaționale. Dezvoltarea rezilientă și provocările societății actuale (2 locuri); GC10. Regândirea politicului în societatea contemporană: globalizare, consumerism, eficiență economică (2 locuri); GC11. Semnificație și adevăr (1 loc); GC12. Filosofie și religie în spațiul românesc (3 locuri); GC13. Perspective actuale privind dezvoltarea durabilă (2 locuri – în cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu); GC14. Etică și comunicare. Componente teoretice și implicații pragmatice (1 loc). Candidații trebuie să propună câte un proiect de cercetare care să se încadreze în una dintre temele grupelor menționate anterior. Programul de concurs va fi afișat pe site-ul www.proiectIDSRC.acadiasi.ro.
Parteneri: Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu; Universitatea din Bucureşti; Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord din Baia Mare; Laboratorio Athena, Terni Italia.
Date de contact:
Institutul de Cercetări Economice şi Sociale „Gh. Zane” – Academia Română, Filiala Iași,
str. T. Codrescu, nr. 2, Iaşi, Email: secretariatproiectidsrc@gmail.com, Telefon: 0332 106 507, (www.proiectIDSRC.acadiasi.ro).

 
 

 

“Dragobete pentru toţi”, un proiect inimos al trustului Apollonia

Bucurie, îmbrăţişări, zâmbete şi iubire sinceră dăruită tuturor ieşenilor care au participat la spectacolul “Dragobete pentru toţi!”. Un eveniment oferit cu mult drag de Apollonia Radio şi Apollonia Tv,...
de Ioana Nedelcu
0

 
 

Campionat de Tenis de Masă

Astăzi, 23 februarie 2018, s-a desfăşurat Campionatul de Tenis de Masă la VIPER CLUB din Iulius Mall Iaşi. Manifestarea sportivă a trezit interesul multor tineri care au participat la acest campionat. Felicitări!
de Ioana Nedelcu
0

 
 

VICTORIE CU EMOŢII!

Ultimul meci al rundei cu numărul 19, al Campionatului Naţional de Volei masculin – Divizia A1, s-a desfăşurat la Galaţi, în sala polivalentă Dunărea, între Arcada din localitate şi CS Unirea Dej. Gălăţenii au in...
de Ioana Nedelcu
 

 

 

Seară de Folk şi Poezie

Universitatea “Apollonia” din Iaşi vă invită joi, 22 februarie 2018, orele 18.00, să participaţi la spectacolul “Seară de Folk şi Poezie”. Evenimentul se va desfăşura în Sala Cavalerilor din st...
de Ioana Nedelcu
 

 
 

Proiectul Cultural Internațional” Muzicienii români cântă ACASĂ “

Orașul Iași se îmbogățește cu o nouă perspectivă culturală. Proiectul Cultural Internațional Muzicienii români cântă ACASĂ își începe călătoria cu prima ediție ce va avea loc în perioada 19-21 februarie 2...
de Ioana Nedelcu
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi